Krmpoćani (Carampotenses) su Hrvati, koji rado ističu da su porijeklom Bunjevci, seleći se često tijekom 17. stoljeća i mijenjajući tuđinsku vlast imali su značajnu ulogu u tadašnjim vojno-političkim prilikama.  

Iz tiska je izašla na 248 strana knjiga pod nazivom Put do Istine u nakladi udruge Hrvatska nezavisna lista. „Put do Istine“ sadrži 63 kratkih priča, eseja i kolumni, tiskana  hrvatskom jeziku, koje je tehnički oblikovala Divna Jovčić Lulić.      

Ove godine nas Martina Romić predstavlja na 5. Reviji tradicijske odjeće i izboru za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske,  Glasujmo za najfotogeničniju djevojku Martinu Romić u znak podpore. Zafaljivamo svima koji glasuju za Martinu Romić na linku...https://www.facebook.com/udruga.stecak/app/368392910021259/.               

U 62 broju između ostalog možete pročitati: Zajedništvo Hrvata, Plemićke obitelji podunavskih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca: Intervju: GORAN SURUČIĆ, književnik, Mjesečnik Hrvatske novine pet godina sa Vama! Svi brojevi mjesečnika Hrvatske novine su vam dostižne ovdje na portalu, na jednom mjestu  u pdf izdanju, kao i u tiskanom izdanju.   

Mnoštvo pogodnosti imaju učenici koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku: kvalitetna nastava, vjerski odgoj, čuvanje tradicije i običaja, besplatni udžbenici, finacijska pomoć od strane HNV-a., organiziran prijevoz do škole, odlasci na more i upoznavanje matične domovine, razni programi druženja, bilo u Subotici, bilo u Hrvatskoj.                  

U novom 53 broju između ostalog možete pročitati:  Važno je da hrvatska zajednica donosi  zajedničke odluke, Mjesečni pregled Hrvata u Srbiji, Za IPA program prekogranične suradnje Hrvatska –Srbija obezbijeđeno 40 milijuna eura. Svi brojevi mjesečnika Hrvatske novine su vam dostižne ovdje na portalu, na jednom mjestu  u pdf izdanju, kao i u tiskanom izdanju.          

U tjednom pregledu vijesti-Hrvati u Srbiji možete pročitati: Obilježen Blagdan svetog Josipa, jedan od četiriju praznika Hrvata u Srbiji, Održana Skupština Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Donijete odluke za raspodjelu sredstava za projekte hrvatskih udruga, Iz tiska je izišao 52. broj mjesečnika Hrvatske novine iz Subotice, Križni put na subotičkoj Kalvarija na Veliki petak 2018., Uskršnja izožba HKC Bunjevačko kolo i HKPD Matija Gubec, Iz tiska je izišao novi udžbenik na hrvatskom jeziku                 

Više članaka ...