Predastavljanje knjige Monoštor u povijesti 2 održana je u srijedu,24.listopada 2018.na Dječjem odjelu Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki"u Somboru u 18 sati .O knjizi je govorila recenzentica prof.dr.sc.Ljiljana Kolenić sa Filozofskog fakulteta u Osijeku i prof. Marija Mrgić ravnateljica škole u Monoštoru.       

Višegodišnjim iskopavanjem, istraživanjem i proučavanjem ustanovljeno je da uzvišenje Gomolava, nastalo građenjem, rušenjem i ponovnim građenjem naselja u kontinuitetu od oko šest tisuća godina, ima naslagu visine 6 do 7 metara, koja se na kraju završava humusnim slojem debljine od oko 50 cm.      

U selu Čantavir kod Subotice održana je 48. Međunarodna izložba rukotvorina i kolekcionarstva (MIRK) na kojoj je sudjelovala  „Hrvatska škrinjica“ iz Sombora i oko 1.500 izlagača iz Srbije, Hrvatske i Mađarske sa ciljem očuvanja narodnog stvaralaštva i tradicije U srijedu 18.travnja, 2018. u maloj dvorani Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Vladimir Nazor iz Sombora priređena je svečanost na kojoj su uručene diplome sa 48. MIRKa.               

Više članaka ...