Izbori na svim razinama u Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini (DSHV) počeli su 13. ožujka izborom dužnosnika u mjesnoj organizaciji DSHV–a Gat. Nastavljaju se izbornim skupštinama MO DSHV, koji se trebaju održati do kraja rujna 2019.. Poslije izbornih skupština za mjesne organizacije, održat će se i izborne skupštine četiri podružnice DSHV–a, a XV. redovita skupština DSHV-a, na kojoj se bira predsjednik, predsjedništvo i Vijeće Stranke se očekuje u ožujku 2020. godine.   

Priopćenje Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini prenosimo u cjelosti: „ Demokratski savez Hrvata u Vojvodini održao je sjednicu Predsjedništva u utorak, 9. travnja, u Petrovaradinu, na kojoj je bilo riječi o nekoliko važnih tema među kojima su uvjeti za rad stranke te aktualni politički događaji i procesi u Srbiji, kao što su prosvjedi građana, dinamika na političkoj sceni, hrvatsko-srpski odnosi te izazovi koji u neposrednoj budućnosti predstoje za DSHV.    

U Tavakutu je u sjedištu HKPDa „Matija Gubec“, 27. veljače održana 9. sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji (HNV), na kojoj je nazočilo 25 vijećnika. Da podsjetimo da je HKPD „Matija Gubec“ najviše doprineo formiranju novog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća iz razoga što su prikupili potpise za 12 elektora od 82 elektora čije su prijave bile prihvaćene.   

Više članaka ...