Hrvatsko kulturno-umjetničko prosvjetno društvo (HKPD) Tomislav iz Golubinaca organizira deveti put po redu tradicionalni prikaz običaja Golubinačkih maškara i maskenbal, koji će biti održan u subotu, 23. veljače, u sportskoj dvorani Osnovne škole 23. oktobar u Golubincima, s početkom u 19 sati. Program se nastavlja u nedjelju 24. veljače manifestacijom Karneval na ulicama Golubinaca. Početak je u 14 sati.   

HKPD Silvije Strahimir Kranjčević iz Berega organizirao je 9. veljače XXII. po redu Šokačko prelo. Bila je to večer puna pjesme i veselih divana u odličnoj atmosferi, u subotu 9. veljače 2019. u Beregu – Bačkom Bregu. Organizator ovog Prela, HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Berega pozvao je u goste dugogodišnje prijatelje iz Oriovca, Nuštra, Sarvaša, Novog Sada...    

Dvobroj časopisa za književnost i umjetnost Nova riječ za 2018. godinu donosi bogat sadržaj, a izlazi u sunakladi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU Hrvatska riječ. Časopis donosi različite teme kako iz područja književnosti tako i iz drugih umjetnosti, a obogaćen je i grafičkim crtežima Darka Vukovića iz Petrovaradina.     

Dani hrvatske kulture u organizaciji UG „Urbani Šokci“ iz Sombora odražani su 23. studenog. U okviru manifestacije Dani hrvatske kulture, UG "Urbani Šokci" iz Sombora su obilježili i desetu obljetnicu od osnutka. Dani su započeli Međunarodnim okruglim stolom „O Šokcima je rič“.       

Više članaka ...