Subotica, 18 svibanj- Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom svijeta, u kojem su sudjelovale i hrvatske ustanove, udruge iz kulture iz Subotice: Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, HKC "Bunjevačko kolo" iz Subotice,  Galerija Prve kolonije naive u tehnici slame i Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Matija Gubec“ iz Tavankuta, i HLU CroArt, koje su  priredile program za Noć muzeja 2019.   

Deseto po redu Preprekovo proljeće, književno-pjesničko slavlje rođendana Stanislava Prepreka, po kojem ime nosi Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo iz Novog Sada, održano je 25. travnja 2019. godine u Kulturnom centru Novog Sada.  Najbolja pjesma Preprekovog proljeća 2019 je pjesma „Poezija“ Maje Gračan Livada (Ruma,) , a 2. nagradu je osvojila pjesma „Dovoljan mi je Nerudin osmijeh“ Vesne Andrejić Mišković (Slavonski Brod) i 3. pjesma „U noćima zgusnute tmine“ Anđelke Korčulanić (Split)    

Dana 14. travnja 2019. na Cvjetnicu, pred Uskrs, u župnoj dvorani Crkve Presvetog Trojstva u Surčinu, otvorena je izložba ručnih radova Kreativne sekcije Hrvatske čitaonice “ Fischer” i članice “Hrvatskog kulturnog centra - Beograd”, koja nam je stigla iz Subotice, slikarke Josipe Križanović, pod nazivom “Uskršnja izložba”.    

Izborna skupština HLU „CroArt“ održana je 02. travnja 2019 . godine u Domu DSHV-a  u Subotici. Rad skupštine protekao je u radnom ozračju članova udruge koji su se okupili , da se podsete što je sve to urađeno u proteklom mandatu (2015-2018) i da izaberu novo rukovodstvo koje će upravljati radom udruge u narednom četvorogodišnjem periodu.    

Tavankutu se od 8.-13. srpnja 2019. osmu godinu organizira SEMINAR BUNJEVAČKOG STVARALAŠTVA. Seminar obuhvaća sljedeće teme: ples, tamburaške tradicijske melodije, tradicijski instrumenti Bunjevaca (gajde, frula), tradicijske vještine - izrada predmeta od slame. Prijavljeni polaznici se opredjeljuju za jednu od ove četiri oblasti.   

Više članaka ...