Katoličko društvo Ivan Antunović povodom 105. godina od rođenja Albe Vidakovića i 25. godina postojanja zbora Collegium Musicum Catholicum prireilo je svečani koncert pod nazivom Vidakoviću u čast u ponedjeljak, 7. listopada u katedrali bazilici svete Terezije Avilske u Subotici.   

Udruge građana „Urbani Šokci“ iz Sombora povodom deset godina rada organizirala je 20.rujna u etno kući Mali Bodrog u Monoštoru  manifestaciju "Monoštor u riječi, slici i pjesmi". U programu su sudjelovali UG „Urbani Šokci“ iz Sombora, ŽVS „Kraljice Bodroga“ KUDHa Bodrog iz Monoštora i pjevačka skupina HKPDa "Silvije Strahimir Kranjčević" iz Berega.   

Petnaesti put za redom Hrvatska glazbena udruga „Festival bunjevački pisama“ iz Subotice priredila je Smotru dječjih pjevača i zborova. Smotra je održana 6. rujna, u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici. U programu XIV. Smotre dječjih pjevača i zborova, nastupilo je 17 izvođača, koji su izveli 18 skladbi  

Književni klub HKUPD ,,Stanislav Preprek” je organizirao 19. rujna 2019. na najvišoj razini Književnu večer hrvatskog pjesništva „Neprolaznost pjesničke riječi“  u čitaonici Gradske knjižinice Novog Sada.  Nazočnost i brojnost ljubitelja pjesničke riječi, na ovoj večeri bilo je veliko. Na najbolji način izrazilo se " zauzetim " i posljednjim mjestom, pomenutog prostora kulture

 

Hrvatsko kulturno društvo "Vladimir Nazor" Stanišić raspisuje Natječaj za Najlipšu pismu na ikavici hrvatskih pjesnika koji žive ili su rođeni u Srbiji. Svaki pjesnik može sudjelovati s jednom pjesmom po vlastitom izboru pisanu na hercegovačkoj, dalmatinskoj, ličkoj, bosanskoj, šokačkoj ili bunjevačkoj ikavici.   

Više članaka ...