U Mirgešu je u nedjelju, 9. rujna, održana X. "Smotra hrvatskih tamburaških sastava" koja je okupila  tamburaške sastave iz triju država: iz Srbije (TS Ruže iz Subotice, TS San iz Subotice  Tamburaška sastav domaćina HKUDa Ljutovo), Hrvatske (ŽTS Liberta iz Kaptola) i iz Mađarske (TS  iz Mohača). Snimku sa X. "Smotra hrvatskih tamburaških sastava" u Mirgešu možete vidjeti uskoro ovdje na portalu u sadržaju u video.      

U organizaciji Katoličkog društva „Ivan Antunović“ u četvrtak, 9. kolovoza u svečanoj dvorani HKC „Bunjevačko kolo“ održana je tradicionalna Književna večer uoči središnje proslave Dužijance 2018. Književna večer bila je posvećena pjesniku Jakovu Kopiloviću, čija se 100. obljetnica rođenja obilježava ove godine.          

Četrnaesti put za redom Hrvatska glazbena udruga „Festival bunjevački pisama“ iz Subotice priredila je Smotru dječjih pjevača i zborova. Smotra je održana 7. rujna, u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici. U programu XIV. Smotre dječjih pjevača i zborova, nastupilo je 17 izvođača, koji su odpjevali 18 skladbi:          

Više članaka ...