Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata već nekoliko godina digitalizira građu za baštinu Hrvata u Vojvodini. Ono što je novo u tim nastojanjima je povezivanje s digitalizacijskim projektima u Republici Hrvatskoj. Tako je naslijeđe vojvođanskih Hrvata predstavljeno na dvije internetske platforme – znameniti.hr i  i Topoteka.   

Svakako je bitno podržavati kulturne aktivnosti od svih nas, jer u organiziranju učestvuju ljudi iz našeg okruženja, naše nacionalne zajednice, te kao što smo zajednica na poslu, crkvi, trebamo biti i na društvenoj razini. Na taj način, dajući potporu kulturnim manifestacijama, čuvamo od zaborava ljude našeg podrijetla   

Etnološki odjel „Blaško Rajić“ pri  Katoličkom društvu „Ivan Antunović“ priredio je XXIII. izložbu božićnjaka. Otvorenje izložbe upriličeno je 7. prosinca/decembra u predvorju Gradske kuće u Subotici. Tradicionalna Izložba božićnjaka održava se od 1997. godine uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića.   

Žiri koji je ove godine po drugi puta odlučivao o najboljoj pjesmi Preprekovog proljeća 2020. radio je u sastavu: Franjo Nagulov, pjesnik iz Vinkovaca, Slađana Varićak, članica uredništva Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada i dr Dragana V. Todoreskov, književna kritičarka iz Novog Sada i urednica zbornika Prerpekovo proljeće i Preprekova jesen. U uži izbor žiri je uvrstio tri pjesme, i to: Berba Davorke Črnčec, Buđenje prirode Branke Dačević i Među zidovima Mirjane Kiževski.  

Više članaka ...