Dana 14. travnja 2019. na Cvjetnicu, pred Uskrs, u župnoj dvorani Crkve Presvetog Trojstva u Surčinu, otvorena je izložba ručnih radova Kreativne sekcije Hrvatske čitaonice “ Fischer” i članice “Hrvatskog kulturnog centra - Beograd”, koja nam je stigla iz Subotice, slikarke Josipe Križanović, pod nazivom “Uskršnja izložba”.    

Tavankutu se od 8.-13. srpnja 2019. osmu godinu organizira SEMINAR BUNJEVAČKOG STVARALAŠTVA. Seminar obuhvaća sljedeće teme: ples, tamburaške tradicijske melodije, tradicijski instrumenti Bunjevaca (gajde, frula), tradicijske vještine - izrada predmeta od slame. Prijavljeni polaznici se opredjeljuju za jednu od ove četiri oblasti.   

HKPD Silvije Strahimir Kranjčević iz Berega organizirao je 9. veljače XXII. po redu Šokačko prelo. Bila je to večer puna pjesme i veselih divana u odličnoj atmosferi, u subotu 9. veljače 2019. u Beregu – Bačkom Bregu. Organizator ovog Prela, HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Berega pozvao je u goste dugogodišnje prijatelje iz Oriovca, Nuštra, Sarvaša, Novog Sada...    

Dvobroj časopisa za književnost i umjetnost Nova riječ za 2018. godinu donosi bogat sadržaj, a izlazi u sunakladi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU Hrvatska riječ. Časopis donosi različite teme kako iz područja književnosti tako i iz drugih umjetnosti, a obogaćen je i grafičkim crtežima Darka Vukovića iz Petrovaradina.     

Više članaka ...