Upišite djecu u nastavu na hrvatskom jeziku

Najave
Typography

Donošenjem novog zakona o pravima i zaštiti nacionalnih manjina, hrvatskoj je nacionalnoj manjini konačno priznat status manjine u Srbiji i samim tim i pravo na školovanje na materinskom jeziku. Tako je školske 2002./2003. došlo do otvaranja prvih odjela na hrvatskom jeziku.  

Svi dobro znamo koliko je trebalo želje i upornosti učiteljicama prvih odjela na hrvatskom jeziku da bi se prošle zapreke naobrazbe na hrvatskom jeziku.    

Kvalitetno obrazovanje na hrvatskom jeziku
Danas svjedočimo kako su pojedinci svjesno ili nesvjesno naštetili obrazovanju na hrvatskom jeziku. Tijekom godina su prevladane mnoge prepreke i podignuta je kvalitet nastave na hrvatskom jeziku u Republiki Srbiji. Svi oni koji još nisu odlučili upisati djecu na nastavu na hrvatskom jeziku u Srbiji imaju mogućnost, jer je obezbijeđeno kvalitetno obrazovanje na hrvatskom jeziku.                                    
Poznato je da ako se odlučite upisati djecu na nastavu na hrvatskom jeziku da je Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji od uspostave obrazovanja na hrvatskom jeziku obezbijedilo: kvalitetne udžbenike koje dobijate na dar, možete doživjeti nezaboravna putovanja, njegovati svoju tradiciju, naučiti što je vrijednost identiteta, da osjetite što znači zajedništvo, imati osiguran prijevoz od kuće do škole, obitelji donijeti značajne financijske olakšice, imati potporu od Republike Hrvatske i imati pravo na povlastice tijekom studija, te moći nastaviti srednju školu na bilo kom jeziku.
Svi oni koji još nisu upisali djecu na nastavu na hrvatskom jeziku u Srbiji imaju mogućnost da stupe u kontakt sa Hrvatskim nacionalnim vijećem u Srbiji i školom u koju žele upisati svoje dijete
Udruga Hrvatska nezavisna lista