Sva događanja

Književnu večer koja će biti posvećena 25. obljetnici djelovanja zbora Collegium Musicum Catholicum   

  • 06 Kolovoz 2019 - 08 Kolovoz 2019

U mjestu Vajska otvorena je Šokačka kuća. Šokačka kuća u Vajskoj  u vlasništvu udruge s hrvatskom nacionalnom odrednicom „Antun Sorgg“ koja je središte okupljanja Hrvata u Vajskoj i okolici. Kuća je kupljena zahvaljujući financijskoj dotaciji Vukovarsko-srijemske županije i posredovanju Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji (HNV). 

 N.R.
  • 21 Srpanj 2019 - 31 Listopad 2019

U okviru programa Dužijanca 2019., u četvrtak, 18. srpnja 2019., u Suvenirnici ispod Gradske kuće u Subotici otvorena je izložba S Božjom pomoći koja je ove godine za temu iimala Krune Mare Ivković Ivandekić.    

  • 16 Srpanj 2019 - 18 Kolovoz 2019

U organizaciji KUDHa Bodrog, u subotu 13. srpnja 2019. godine, u Monoštoru je održan 14. po redu Festival marijanskih pučkih pjesama. U crkvi Svetog Petra i Pavla nastupili su: MPS Baje Ivanovac-Antunovac, KUD Nova zora iz Donje Lomnice, KUD Šokadija iz Strizivojne, dječja skupina KUDHa Bodrog i ŽPS Kraljice Bodroga. 

 
  • 11 Srpanj 2019 - 13 Srpanj 2019

HKPD "Matija Gubec" iz Tavankuta tijekom  postojanja i rada uvijek je bio glavni nositelj kulturnih događanja u hrvatskoj zajednici i čuvar tradicije, običaja bunjevačkog narodnog stvaralaštva i kulture s ciljem da se čuva, prezentira i razvija kao dio hrvatske kulture.    

  • 20 Lipanj 2019 - 28 Kolovoz 2019

Sonta je mjesto u Općini Apatin, većinu stanovništva čine Hrvati – Šokci. U njemu od 2002. godine djeluje Kulturno-prosvjetna zajednica Hrvata Šokadija (KPZH), koja je 2006. kupila staru kuću u Sonti kako bi od nje napravila šokačku etno kuću. U KPZH Šokadija  djeluju folklorni, dramski, tamburaški, literarno-recitatorski, likovni, etno i dječji folklorni odjel, te pjevački zbor.

Projekt Šokačke kuće je osmišljen kao višenamjenski prostor u kojem bi se odvijale različite aktivnosti na kojima radi KPZH Šokadija iz Sonte. 
U planu je da ona sadrži muzejski dio (starinska soba s izloženim eksponatima namještaja, odjeće i alata, te predmeta za svakodnevnu uporabu), galerijski dio (prostor predviđen za različite vrste likovnih i etno-izložbi tijekom cijele godine), knjižnicu i arhivu (dio predviđen za sakupljanje i čuvanje knjiga i arhivskog materijala – do 1200 jedinica razne knjižne građe koju je prikupila Šokadija u cilju čuvanja, objavljivanja i prezentacije, kao i mjesto na kome bi se održavale književne večeri, predavanja), te učionicu, a s ciljem da sve funkcionira kao mali hrvatski kulturni cenar.
 
  • 05 Travanj 2019 - 26 Svibanj 2019

Nadolazeća događanja