Sva događanja

Hrvatski kulturni centar Bunjevačko kolo priređuje II. Festival tradicijskog pjevanja u subotu, 26. listopada (oktobra) u svečanoj dvorani HKC-a, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Na I. Festivalu je sudjelovalo devet pjevački skupina: Ženska pjevačka skupina KUDa „Svetozar Marković“ iz Novog Sada, Ženska pjevačka skupina „Skladovke“ iz Đakova, Ženska pjevačka skupina Akademskog društva za njegovanje glazbe “Gusle“, Kikinda,  Ženska vokalna skupina Medicinske škole Subotica, Ženska pjevačka skupina „Izvor“ Vinkovaci, Ženska pjevačka grupa „Bereginje“, Bečej, Muška pjevačka skupina „Starotopoljani“, Staro Topolje,  Muška vokalna skupina „Bećarine“, iz Đakova, koje su odpjevale po dve pesme, a stručni ocjnjenjivački su je ocenjivao stil pjevanja, intonaciju, scenski nastup, način izvođenja, dinamiku i izvornost.
 
  • 18 Listopad 2019 - 26 Listopad 2019

Hrvatsko akademsko društvo ima čast pozvati Vas na predstavljanje XIV. Sveska Leksikona podunavskih Hrvata-Bunjevaca i Šokaca koje će se održati u četvrtak 10. listopada 2019. godine u 19,00 sati u čitaonici Gradske knjižnice u Subotici.

Svezak će predstaviti: prof. dr. sc. Josip Vrbošić, redoviti profesor Pravnog fakulteta u Osijeku u mirovini, Dražen Skenderović, župni vikar Župe sv. Roka u Subotici, dr. sc. Slaven Bačić, glavni urednik Leksikona.
Mato Groznica,
predsjednik HAD-a
 
  • 30 Rujan 2019 - 10 Listopad 2019

Regionalna gastronomska manifestacija CROz kuhinju Vojvodine u organizaciji Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Jelačić“ iz Petrovaradina bit će održana u subotu 21. rujna 2019. u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Petrovaradinu (Pavla Jurišića Šturma 2).

Cilj ove manifestacije je upoznavanje, povezivanje, objedinjavanje i promoviranje kulinarske kulture hrvatske zajednice u Vojvodini. Kulinarske specijalitete ovdašnjih Hrvata pripremat će i predstaviti članovi HKPD Đurđin iz Đurđina, KUDH Bodrog iz Monoštora, Hrvatske čitaonice Fischer iz Surčina i HKPD Jelačić. Manifstacija, koja počinje u 17 sati, nije samo gastronomska: mirisi hrane će se miješati sa glazbom, folklorom i književnošću. 

 
  • 18 Rujan 2019 - 21 Rujan 2019

Hrvatska glazbena udruga (HGU) „Festival bunjevačkih pisama“ vrši upis novih polaznika na obuku sviranja tambure. Za sve informacije obratite se na telefon broj +38163 354 920 prof Mira temenović ili osobno srijedom i petkom od 18,30-20,00 sati u Tamburaškoj kući na adresi Vladimira Gortana 23.

 
  • 29 Kolovoz 2019 - 30 Rujan 2019

I ove godine folklorni odjel HKC "Bunjevačko kolo" vrši upis novih članova što možete svakim radnim danom od 19h u prostorijama Centra, Preradovićeva 4, 24000 Subotica.

 
  • 29 Kolovoz 2019 - 30 Kolovoz 2019

U mjestu Vajska otvorena je Šokačka kuća. Šokačka kuća u Vajskoj  u vlasništvu udruge s hrvatskom nacionalnom odrednicom „Antun Sorgg“ koja je središte okupljanja Hrvata u Vajskoj i okolici. Kuća je kupljena zahvaljujući financijskoj dotaciji Vukovarsko-srijemske županije i posredovanju Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji (HNV). 

 N.R.
  • 21 Srpanj 2019 - 31 Listopad 2019

Nadolazeća događanja