Prvi put u Zagrebu se predstavila najveća ljetna svetkovina bačkih Hrvata Dužijanca, koja njeguje jedan od najsadržajnijih običaja hrvatske zajednice u Republici Srbiji. Manifestacija „Dužijanca u Zagrebu“ održala se  od 17. do 19. kolovoza 2018.             

U suorganizaciji s Udrugom bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ i Katoličkim društvom „Ivan Antunović“ iz Subotice  u Etnografskom muzeju iz Zagreba je 18. kolovoza otvorena izložba „Bunjevačko veliko ruvo“. Izložba je otvorena do 30. rujna.                  

S ciljem podupiranja programa/projekata nakladničke djelatnosti kojima se želi očuvati hrvatski jezik, kultura i identitet ali i razvijati suradnja sa hrvatskim iseljenicima i njihovim udrugama, zakladama, ustanovama i ostalim organizacijama, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 3. srpnja 2017. godine Javni natječaj za prijavu programa i projekata organizacija hrvatskog iseljeništva vezanih uz nakladničku djelatnost, izdavanje časopisa, publikacija i ostalih javnih glasila na hrvatskom jeziku koji promiču veze iseljene i domovinske Hrvatske.          

 

                         

Više članaka ...