Top Stories

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je 29. rujna predsjednika Hrvatske zajednice županija Gorana Pauka i predstavnike svih hrvatskih županija koji prvi put, organizirano, borave u radnoj posjeti AP Vojvodini.   

Beograd, 28. prosinac-Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić primio jе danas prеdsеdnika Dеmokratskog savеza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, sa kojim jе razmotrio rеalizaciju inicijativa i projеkata, koji doprinosе boljеm položaju hrvatskе zajеdnicе u našoj zеmlji.    

 Predsjednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević održao je 6. studenog Prvu redovnu konferenciju za novinare na kojoj je predstavio privremene rezultate izbora za članove nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, koji su održani 4. studenog 2018.godine.         

Predsjednik republike Srbije Aleksandar Vučić ustvrdio je da je ispunjeno svih 26 zahtjeva za poboljšanje položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, predviđenih Subotičkom deklaracijom koju je u lipnju prije dvije godine potpisao s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. "Mislim da se mi Srbi trebamo ponositi time šta činimo za poboljšanje položaja hrvatske manjine u Srbiji", rekao je Vučić danas novinarima u Zrenjaninu i naglasio da je popis "100 posto završen" jer je država ispunila svih 26 zahtjeva.             

Beograd, 20. lipnja-Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić jе danas, povodom drugе godišnjicе potpisivanja Subotičkе dеklaracijе o unaprеđеnju odnosa i rеšavanju otvorеnih pitanja izmеđu Srbijе i Hrvatskе, primio prеdsеdnika Dеmokratskog savеza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova.               

Subotica, 23 svibanj-Vlada Srbije će uskoro razmatrati čak tri zakona koja će u značajnoj mjeri dodatno unaprijediti položaj nacionalnih manjina u Srbiji, najavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić na sastanku s predstavnicima mađarske, hrvatske, bunjevačke, njemačke manjine i židovskog saveza koji je održan  u Subotici.           

Prijavite se u koliko želite primati obavijesti o našim najnovijim vijestima: