Veleposlanik Biščević: Dobili smo obećanja da će predstavnici Hrvata učestvovati u radu Vlade Srbije

Politika
Typography

Veleposlanik Hrvatske u Republiki Srbiji Hidajet Biščević izjavio je u emisiji Studio N1 Live da je od predstavnika vlsti dobio obećanja da će predstavnici hrvatske zajednice sudjelovati u radu Vlade Srbije, kao i pokrajinskih i lokalnih vlasti.  

Govoreći o predaji rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu na upravljanje hrvatskoj nacionalnoj manjin, on je rekao da taj potez potvrđuje atmosferu dobrih odnosa koje i nadalje treba graditi.
 "Zgrada je u relativno dobrom stanju spolja, ali je potrebno mnogo radova unutra. Imali smo zatvoren sastanak i raduje me prvi sastanak ministra vanjskih poslova Hrvatske i predsjednika Vučića. Raduje me ne samo to što je kuća predata Hrvatskoj zajednici, već i zbog ostalih dobrih stvari koje su se dogoditi u prethodnih nekoliko mjeseci.", rekao je Biščević.
"Dobili smo takva obećanja u smislu da taj postupak nije direktno vezan za formiranje Vlade, nego mogućnost imenovanja", istakao je on.
Na pitanje da li to znači da će pripadnici hrvatske nacionalne manjine biti državni tajnici u budućoj Vladi Srbije, on je precizirao da su "obećanja data za jedno ili dva takva mjesta", ali nije hteo da otkrije o kojim se konkretno ministarstvima radi
Raduje ga i spremnost vlasti da uključe i hrvatske predstavnike u izvršnu vlast na republičkoj i pokrajinskjoj razini, kao i na nivou lokalnih samouprava.
 
Powered by WordPress.