Demokratski savez Hrvata u Vojvodini dio Pokrajinske vlade

Politika
Typography

Predsjednik Pokrajinske vlade Mirović je uoči sjednice Skupštine  održane 29. listopada rekao da je vrlo važna vijest da će predstavnici slovačke i hrvatske nacionalne manjine biti dio Pokrajinske vlade. Goran Kaurić (DSHV) je izabran za zamjenika pokrajinskog tajnika za kulturu, javno informiranje i odnose sa vjerskim zajednicama u novoj Pokrajinskoj vladi, a Mladen Petreš za pomoćnika tajnika za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

 
Pokrajinska vlada je objavila da je mandatar  Mirović 26. listopada razgovarao o sastavu buduće Pokrajinske vlade s predstavnicima političkih stranaka - Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta socijalista, Stranke ujedinjenih umirovljenika Srbije (PUPS), Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).
Na prvom zasjedanju izabran je predsjednik Skupštine APV-a, pet potpredsjednika i glavni tajnik Skupštine. Predsjednik Skupštine Vojvodine ponovo je Ištvan Pastor (SVM), dok su potpredsjednici Damir Zobenica (SNS), Aleksandra Maletić (SNS), Aleksandra Đanković (SPS-JS), Nemanja Zavišić (SNS) i Dejan Čapo (Vojvodina Front).
Skupština Vojvodine održla je dvije uzastopne sjednice u četvrtak, 29. listopada - prvo su izbarali predsjednika i članove skupštinskih odbora, dok su na drugoj sjednica izabrali novu Pokrajinsku vladu.
Većinom glasova poslanika u Skupštini Vojvodine, Igor Mirović izabran je za predsjednika Pokrajinske vlade. Predsjednik Mirović predstavio je program i članove Vlade koji će imati jednak broj članova kao i prethodni te isti opseg rada Tajništva.
Uoči sjednice Skupštine Vojvodine, Mirović je istakao da će se Pokrajinska vlada sastojati od široke koalicije, ne samo s partnerima s liste Srpske napredne stranke, već i sa Savezom vojvođanskih Mađara kao strateškim partnerom SNS-a i koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.
Kao što je rekao predsjednik, vrlo je važna vijest da će predstavnici slovačke i hrvatske nacionalne manjine biti dio Pokrajinske vlade.
Članovi Pokrajinske vlade:
Prof. Dr. Zoran Gojković, potpredsjednik i pokrajinski tajnik za zdravstvo
Vladimir Galić, potpredsjednik i pokrajinski tajnik za urbanizam i zaštitu okoliša
Zsolt Sakalas, potpredsjednik i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - Nacionalne zajednice
Branko Ćurčić, potpredsjednik Pokrajinske vlade
Čedomir Božić, pokrajinski tajnik za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
Smiljka Jovanović, pokrajinska tajnica za finansije
Ognjen Bjelić, pokrajinski tajnik za energetiku, građevinarstvo i promet
Prof. Dr. Zoran Milošević, pokrajinski tajnik za visoko obrazovanje i znanstvena istraživanja
Dragana Milošević, pokrajinska tajnica za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama
Nenad Ivanišević, pokrajinski tajnik za gospodarstvo i turizam
Predrag Vuletić, pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova
Aleksandar Sofić, pokrajinski tajnik za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samouprav
 Kaurić i Petreš (DSHV) izabrani u novu Pokrajinsku vladu
 Goran Kaurić, predsjednik Podružnice Banat Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) je na 4. sjednici izabran za zamjenika pokrajinskog tajnika za kulturu, javno informiranje i odnose sa vjerskim zajednicama u novoj Pokrajinskoj vladi.
Goran Kaurić obnaša funkcije predsjednika udruge banatskih Hrvata i Podružnice Banat Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Vijećnik je Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji od 2018 i upravitelj Zaklade Spomen dom bana Josipa Jelačića.
Pokrajinska vlada je na svojoj sjednici 12. studenog imenovala Mladena Petreša doktoranda na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu za pomoćnika tajnika za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
Petreš je rođen 1988. godine, diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu i upisao doktorske studije koje sada privodi kraju. Član je DSHV-a od 2006. godine, i u dva mandata je bio predsjednik Mladeži DSHV-a. 
 
 
 
 Foto: Pokrajinska vlada