Vučić i Biščević: Odnosi Srbije i Hrvatske važni za cijelu regiju

Politika
Typography

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je 14. listopada veleposlanika Republike Hrvatske Hidajeta Biščevića s kojim je razgovarao o potrebi da se dvije države posvete razvoju dobrosusjedskih odnosa i jačanju suradnje, jer su odnosi Srbije i Hrvatske važni za cijelu regiju.  

Predsjednik Vučić i veleposlanik Biščević potvrdili su spremnost obiju strana za razvoj infrastrukturnih projekata, posebno željezničke pruge između Beograda i Zagreba, kao i za rad na boljem korištenju plovnosti Dunava.
Dvojica sugovornika izrazila su nadu da će okolnosti uskoro omogućiti nastavak političkog dijaloga, kao i rad mješovitih povjerenstava u različitim područjima suradnje. Predsjednik Vučić naglasio je važnost rada Povjerenstva za nestale osobe, jer je to, prije svega, civilizacijsko i humanitarno pitanje.
Veleposlanik Biščević prenio je predsjedniku Vučiću zahvalnost premijera Andreja Plenkovića na osobnom angažmanu na obnovi Kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i njezinu prijenosu na uporabu hrvatske zajednice. Predsjednik Vučić rekao je da je ponosan što Srbija ispunjava svoja obećanja, te da će i dalje poboljšavati položaj ovdašnje hrvatske zajednice s kojom želimo živjeti u skladu.
Predsjednik Vučić također je rekao da će se i dalje zalagati za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj, baš kao što se hrvatske vlasti zalažu za položaj Hrvata u Srbiji.
Predsjednik Vučić rekao je da očekuje da će se u budućnosti međusobnim uvažavanjem prevladati prepreke stvorene različitim shvaćanjima prošlosti, kako bi politika mira i suradnje donijela obostranu korist građanima Srbije i Hrvatske, posebno na gospodarskom polju.
Izvor : www predsednik.rs
 
Powered by WordPress.