Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se sa izaslanstvom hrvatske nacionalne manjine u Srbiji

Politika
Typography

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s izaslanstvom  hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, koju je predvodio Tomislav Žigmanov.               

Na sastanku, koji je protekao u konstruktivnoj atmosferi, se razgovaralo o konkretnim mjerama za poboljšanje života pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji kao i intenziviranju suradnje.
Dogovorena je potpora Republike i AP Vojvodine, kao i gradova Novi Sad i Subotica, u realizaciji projekata u oblasti infrastrukture, kulture i obrazovanja, koji, između ostalog, obuhvaćaju Kuću Bana Jelačića na Petrovaradinu, Dom kulture u Tavankutu kao i otvaranje odjela u Srednjoj medicinskoj školu u Subotici.
Sastanku su nazočili predsjednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Nemanja Stevanović, državni tajnik u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i članovi Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine Darko Sarić Lukendic i Darko Baštovanović.
Fotografija Tanjug