U Vojvodini porast broja oboljelih od COVID-19

IZ SRBIJE
Typography

U Vojvodini je evidentirano 3790 aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-19, među kojima je 1791 iz Novog Sada, objavio je 3. klovoza Institut za javno zdravstvo Vojvodine. u AP Vojvodini. 

 Novi Sad 3. kolopvoz 2020.
Institut za javno zdravstvo Vojvodine ocjenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nepovoljnu. Tokom prethodne nedelje i dalje se registruje široka geografska rasprostranjenost virusa na teritoriji svih opština
Trenutno je 3790 aktivnih slučajeva na teritoriji AP Vojvodine Najveći borj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1790, dok je u ostatku pokrajine još 2000
Izrazito nepovoljna situacija registrovana je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa,  Srijemske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Subotice, Vršca Zrenjanina, Alibunara, Temerina, Beočina, Bača i Titela
 Novi Sad 27. srpnja 2020
 U Vojvodini je trenutno 3.348 aktivnih slučajeva oboljelih od Covid-19, a među njima je najviše oboljelih u Novom Sadu – 1.621, objavio je danas Institu za javno zdravstvo Vojvodine.
Institut je epidemiološku situaciju u Vojvodini ocjenio kao nepovoljnu, imajući u vidu široku geografsku rasprostranjenost virusa na teritoriji svih opčina i endemo-epidemijski karakter bolesti.
Tijekom vikenda evidentirano je novih 361 slučajeva. Među oboljelima dominiraju osobe uzrasta 40-60 godina koji čine 42,3 odsto oboljelih, objavio je Institut.
Mlađi od 40 godina kao i stariji od 60 su podjednako su zastupljeni u oboljevanju.
Izrazito nepovoljna situacija registrirana je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa, Srijemske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Subotice, Vršca Zrenjanina i Sombora.
Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nesigurna i na teritoriji svih ostalih vojvođanskih općina.
 
 
Novi Sad 21. srpanj 2020.
Institut za javno zdravstvo Vojvodine navodi da je u poslednja dva dana evidentirano 450 novih oboljelih od COVID-19, među kojima je 186 u Novom Sadu. U posljednja 24 sata u Vojvodini je evidentirano 235 novih slučajeva oboljelih od COVID-19.
Inače, kako se navodi sa sajtu Instituta, od početka epidemije pa do 19. srpnja, u Vojvodini je evidentirano  ukupno 3.796 slučajeva koji su potvrđeni PCR testom, među kojima je u Novom Sadu 1.566.
 
Novi Sad 16. srpanj 2020.
„Prema ocjeni epidemiologa, stanje u Vojvodini je nepovoljno jer i dalje imamo dnevni porast broja osoba obolelih od virusa COVID-19,. Pokrajinska vlada obezbjedila je medicinsku opremu i pi-si-ar mašine za testiranje u gotovo svim zavodima za javno zdravstvo. Pored testiranja u Instititu za javno zdravstvo Vojvodine i u KCV vršimo paralelno testiranje i u Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu, Kikindi i Srijemskoj Mitrovici. Na rezultate testiranja na prisustvo virusa COVID-19, u Vojvodini ne čeka se duže od dvadeset četiri sata“, kazao je danas predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na konferenciji za novinare.
Prema njegovim rječima, zavodi za javno zdravstvo u Vojvodini su pokazali profesionalizam, odgovornost i efikasnost, dok je Vlada Republike Srbije obezbjedila dovoljan broj testova.
Novi Sad je najugroženiji grad kada je reč o ovom virusu što govore i podaci. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smještena 254 pacijenta od kojih je 161 iz Novog Sada.
U AP Vojvodini aktivan je 1621 slučaj. U poslednja 24 sata u Vojvodini od posljedica ove bolesti preminule su dve osobe. U Dječjoj bolnici u Novom Sadu dvoje od četvoro hospitalizovane djece je otpušteno na kućno lečenje, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u Pokrajinskoj vladi.
 Novi Sad 14. srpanj
Kako se navodi, broj hospitaliziranih slučajeva zbog pooštrene kliničke slike i dalje se značajno povećava, kao i broj oboljelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.
Od početka epidemije u Srbiji u ožujku, pa do danas, u AP Vojvodini je evidentirano ukupno 2.850 slučajeva koji su potvrđeni RT PCR metodom, među kojima je u Novom Sadu 1.117.
Epidemiološka situacija za AP Vojvodinu u cjelini ocjenjuje se kao nepovoljna i očekuje se daljnje pogoršanje situacije", naveo je Institut, dodajući da je vojvođanski zdravstveni sustav pod velikim opterećenjem i ako se ovaj trend ne zaustavi, kapaciteti kojima raspolažu uskoro će biti popunjeni.
Klinički centar Vojvodine objavio je da se u toj zdravstvenoj ustanovi danas liječi 238 pacijenata, što je 19 osoba više nego u ponedjeljak. 
Novi Sad 
11. srpanj 2020.
Trend trocifrenog broja oboljelih u APV nastavljen je i u prethodna 24 sata i u tom periodu registrirano je novih 126 slučajeva oboljelih COVID-19. Prisustvo virusa se evidentira u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj oboljelih je u Južnobačkom okrugu i gradu Novom Sadu.
Trenutno je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 1275 aktivnih slučajeva pacijenata zaraženih virusom.
U Kliničkom centru Vojvodine se u ovom trenutku liječi 201 pacijent od kojih se 16 nalazi na mehaničkoj ventilaciji i u teškom  stanju. U Opštoj bolnici u Pančevu na liječenju je 100 pacijenata. U ostalim kovid centrima opštih bolnica u Vojvodini nalazi se 95 pacijenata, od toga je u Vrbasu 36, u Srijemskoj Mitrovici 20, u Somboru 15, Subotici 13, u Vršcu 8 i u Kikindi 3.
U Institutu za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine u Novom Sadu nalazi se troje djece kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.
Od početka epidemije, broj oboljelih  zdravstvenih radnika je 321 u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.
Nažalost, do današnjeg dana od posljedica COVID-19 preminula su 54 osobe u AP Vojvodine.
 
Powered by WordPress.