Predsjednik Mirović primio delegaciju Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji

IZ SRBIJE
Typography

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je 23.srpnja delegaciju Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, koju je predvodila predsjednica Jasna Vojnić.  

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je riječi o pitanjima od značaja za hrvatsku nacionalnu manjinu u Vojvodini.
Sagovornici su se suglasili da je saradnja Pokrajinske vlade i Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji (HNV) dobra, a da je naročito uspješna u oblastima kulture i informiranja.
Na sastanku je ocjenjeno i to da je obnova Spomen-doma bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu, zdanja čiji je jedan dio ustupljen Hrvatskom nacionalnom vijeću, značajan korak u očuvanju identiteta hrvatske zajednice.
Predsjednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada svojim programima pruža značajnu podršku očuvanju i razvoju identiteta hrvatske manjine u cjelini, najavljujući da ta podrška neće izostati ni u budućnosti, dok je predsjednica Hrvatskog nacionalnog saveta Jasna Vojnić izrazila uvjerenje da će uspješna suradnja biti nastavljena.
Sastanku su prisustvovali i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, viječnik Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji i upravnik Fondacije „Spomen dom bana Josipa Jelačića“ Goran Kaurić i potpredsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji za Srijem Darko Vuković.
 
 
Powered by WordPress.