Pokrajinska vlada u potpunosti predana podizanju svijesti o ljudskim pravima

IZ SRBIJE
Typography

Svim građankama i građanima čestitam blagdan, 10. prosinca - Međunarodni dan ljudskih prava, datum koji je od ove godine odlukom Skupštine AP Vojvodine, a na inicijativu Pokrajinske vlade, ustanovljen kao datum od pokrajinskog značaja ", rekao je predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da je Vlada, na čelu s njim, u potpunosti predana podizanju svijesti o ljudskim pravima i osiguravanju društva u kojem se tolerira tolerancija bez predrasuda i diskriminacije.      

On je istakao da Pokrajinska vlada u suradnji sa svim institucijama u AP Vojvodini kontinuirano radi na unapređenju i poboljšanju ljudskih prava u svim oblastima.
"AP Vojvodina je multinacionalna, multietnička i multikonfesionalna i to je bogatstvo kojim se ponosimo i to nam govori da je naša pokrajina dobar primjer kako se razvijaju i štite ljudska prava", rekao je potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i Nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj Njilas.
Pokrajinski tajnik za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Dragana Milošević izjavila je da su pravo na njegovanje kulturnog identiteta i podrška informiranju na jezicima nacionalnih manjina među najznačajnijim ljudskim pravima koje, kako je navela, svojim konkretnim programima podržava Pokrajinska vlada.
 
Powered by WordPress.