Izbori u Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini

Politika
Typography

Izbori na svim razinama u Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini (DSHV) počeli su 13. ožujka izborom dužnosnika u mjesnoj organizaciji DSHV–a Gat. Nastavljaju se izbornim skupštinama MO DSHV, koji se trebaju održati do kraja rujna 2019.. Poslije izbornih skupština za mjesne organizacije, održat će se i izborne skupštine četiri podružnice DSHV–a, a XV. redovita skupština DSHV-a, na kojoj se bira predsjednik, predsjedništvo i Vijeće Stranke se očekuje u ožujku 2020. godine.   

Za predsjednika MO DSHV–a Gat ponovo je izabran je Slaven Dulić, koji je u DSHV-u obnašao dužnosti predsjednika Mladeži i dopredsjednik DSHV-a do 2003. godine. U mjesni odbor izabrani su: Pajo Tumbas, Vesna Čović, Željko Pančić i Vedran Horvacki,. 
Poslednja izborna redovita skupština DSHVe održana je 30. listopada 2015. godine u Subotici, DSHVe je poslije Bele Tonkovića i dipl. inga. Petra Kuntića dobio trećeg predsjednika u svoj povijesti. Za novog predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini tada je tajnim  glasovanjem izabran publicist i ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih 
 
Powered by WordPress.