Predsjedništvo DSHV-a pozvalo Hrvate u Vojvodini da izađu na izbore za Europski parlament

Politika
Typography

Priopćenje Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini prenosimo u cjelosti: „ Demokratski savez Hrvata u Vojvodini održao je sjednicu Predsjedništva u utorak, 9. travnja, u Petrovaradinu, na kojoj je bilo riječi o nekoliko važnih tema među kojima su uvjeti za rad stranke te aktualni politički događaji i procesi u Srbiji, kao što su prosvjedi građana, dinamika na političkoj sceni, hrvatsko-srpski odnosi te izazovi koji u neposrednoj budućnosti predstoje za DSHV.    

Svjesni svih teškoća koje donosi izgradnja šestokatnice u neposrednom susjedstvu Doma DSHV-a, Predsjedništvo je zaključilo da se trebaju nastaviti pratiti sve aktivnosti na tome planu te pružilo maksimalnu podršku poduzetim koracima i djelovanju izabranog povjerenstva na čelu s dipl. ing. Grgom Horvatskim.
Tijekom rasprave o aktualnim događanjima na srbijanskoj političkih sceni konstatirano je da je dosadašnje držanje DSHV-a bilo odgovorno i kada je u pitanju odnos prema građanskim prosvjedima i kada je riječ o preslagivanjima na političkoj sceni. DSHV je bio i ostao samostalni politički subjekt, koji autonomno djeluje posvećen boljitku Hrvata u Srbiji, zaštiti prava i artikuliranju interesa.
Na koncu, Predsjedništvo DSHV-a je pozvalo svoje članove da se maksimalno angažiraju glede upisa djece u razrede na hrvatskom i tako posvjedoče da im je stalo ne samo da se prava Hrvata ostvaruju u većem obujmu nego i da se na taj način iskaže nacionalna svijest i zauzetost za budućnost Hrvata u Srbiji. 
Predsjedništvo DSHV-a je apeliralo na sve članove i simpatizere koji su državljani i Republike Hrvatske da se uključe u izborni proces za Europski parlament, koji će se održati 26. svibnja. Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju obaviti aktivnu registraciju u konzularno-diplomatskim predstavništvima Republike Hrvatske do 15. svibnja 2019. godine. Sudjelovanjem u izborima za Europski parlament Hrvati u Srbiji očitovat će svoju dosljednu zainteresiranost za budućnost Europske unije, zajednice država čijim odlučnim zalaganjem DSHV nastoji postati, i tako pridonijeti, vjerujemo, širenju europskih perspektiva i napretku Srbije u europskim integracijama.“
 
 
Press služba DSHV-a
 
Powered by WordPress.