Miro Kovač u posjetu Hrvatima u Republici Srbiji

Politika
Typography

Predsjednik vanjsko političkog odbora Sabora Republike Hrvatske Miro Kovač bio je 9.studenoga 2018. u posjetu hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Republici Srbiji.      

Kovač sesastao s predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji odnosno s delegacijom koju su činilipredsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, međunarodnitajnik Hrvatskog nacionalnog vijeća Darko Baštovanović, vijećnik u novom sazivu HNV-a Darko Vuković i Darko Polić, doktor arhitekture. Predsjednik saborskoga odbora ovomje prigodom posjetio i rodnu kuću hrvatskoga bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu gdjeje upoznat s detaljima oko otkupa rodne kuće bana Jelačića i tijekom procesa adaptacijeprostora i njezinoga funkcioniranja.

Predstavnici Hrvata u Vojvodini su naglasili da jeovo kapitalni projekt i da će s okončanjem njezinoga preuređenja hrvatska zajednica uSrijemu dobiti svoj vlastiti prostor koji bi trebao biti centralnim dijelom njezinogadaljnjeg osnaživanja i okupljanja. Tomislav Žigmanov je Kovača i podrobnije upoznao saktualnim položajem hrvatske zajednice u Srbiji, procesom EU integracija koji je ključanza unaprjeđenje cjelokupnoga položaja i ostvarivanja prava, kao i sa zaprekama kojepostoje, te cjelokupnim društvenim ozračjem koje je još uvijek nepovoljno za Hrvate uSrbiji. Kovač je naglasio da Hrvati u Srbiji svakako mogu računati na potporu Hrvatskete da će se komunikacija i suradnja svakako nastaviti. 

Press služba DSHV-a 
 
Powered by WordPress.