I Hrvati u Srbiji prikupljaju pomoć za stradale u potresu u Hrvatskoj

HRVATI U SRBIJI
Typography

Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazuju solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj te izražavaju sućut obiteljima nastradalih s nadom da se ovakve tragedije više neće ponavljati.  

Budući da su Hrvati u Srbiji jedna od onih zajednica koja dobro zna kako je to kad ovisiš o pomoći drugih, predsjednica HNV-a Jasna Vojnić i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, razgovarali su danas sa županom Sisačko-moslovačke županije Ivanom Žinićem i predsjednicom županijske skupštine Ivankom Roksandić te uputili riječi podrške i solidarnosti. U razgovoru su iskazali spremnost za pružanje pomoći stradalima u ovoj županiji.
U dogovoru ključnih institucija hrvatske zajednice u Srbiji, odlučeno je da će se prikupljati isključivo financijska pomoć jer, kako kažu iz pogođenih područja, osnovnih potrepština sada imaju dovoljno. Hrvati u Srbiji prikupljat će novčanu pomoć preko računa Fondacije „Cro-fond“ s naznakom „Pomoć nastradalima u potresu u Hrvatskoj“.
 
Uplate se vrše na račun 325-9500700045918-84, Vojvođanska banka OTP Group.
 
Iskažimo solidarnost sa stradalima od potresa
 
Powered by WordPress.