Monstruoznost iznesenih neistina Marinka Mikovića

HRVATI U SRBIJI
Typography

Demanti priopćenja za javnost Šahovskog kluba HAŠK „Zrinjski” iz Subotice:  

„U svojevrsnoj poplavi, posve nesuvislih ali iznimno zlonamjernih, napada na Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i na mene kao predsjednika osobno, nenadano se uključio i Šahovski klub HAŠK „Zrinjski“, lažno me optuživši da kao predsjednik DSHV-a nisam „odobrio“ korištenje prostorija Doma DSHV-a „za treninge i natjecanje u ligi“. Svi oni koji poznaju rad i način upravljanja u DSHV-u znaju da tako što nije moguće! Sve odluke donose se uz stroga poštivanja procedura sadržanih u pravnim aktima DSHV-a, a na ovaj način, očito je, htjela se baciti nova ljaga na mene kao predsjednika DSHV-a. 
Dodatnu monstruoznost u priopćenju iznesenih neistina, čiji je potpisnik predsjednik Šahovskog kluba HAŠK „Zrinjski“ Marinko Miković, predstavlja činjenica da je DSHV za Dom „sredstva za kupnju svojedobno dobio iz Republike Hrvatske“, što je optužba zbog koje se može završiti u zatvoru! Općinstva i javnosti radi treba reći kako je Dom DSHV-a dobiven donacijom članova obitelji Skenderović („Kajganini“), što je uredno uvedeno u knjigovodstvene dokumente DSHV-a, kao prostorije za djelovanje DSHV-a kao političke stranke.
Istina, vremenom je DSHV otvarao vlastite prostorije i drugim hrvatskim udrugama za njihovo djelovanje, pa tako i za Šahovski klub HAŠK „Zrinjski“, no kada je registrirano da neke od njih ulaze u područje parapolitičkog djelovanja te da njihovo vodstvo i članstvo rade na način blaćenja DSHV-a i njegovih prvaka, na XV. sjednici Vijeća DSHV-a, održanoj 6. studenog 2019. u Subotici, donesena je odluka „da se prostorije DSHV-a isključivo koriste za stranačke sastanke i rad stranke“. O tome su svi obaviješteni ne od, kako je navedeno Gordane već, Lozike Jaramazović, administrativne tajnice DSHV-a. „
 
 
Tomislav Žigmanov, predsjednik
 
Powered by WordPress.