Hrvatski demokratski forum: Što Žigmanov traži kod Vučića

HRVATI U SRBIJI
Typography

Priopćenje za javnost Hrvatskog demokratskof foruma: „Hrvatski demokratski forum (HDF) sa sjedištem u Subotici sa čuđenjem je primio vijest da je Tomislav Žigmanov bio član delegacije Hrvatskog nacionalnog vijeća koja je 18.08.2020. primljena kod predsjednika Republike Hrvatske Aleksandra Vučića.  

HDF se već više od desetljeća zalaže za uspostavljanje korektnih i korisnih odnosa sa institucijama Republike Srbije i u tom smislu pozdravlja razgovore koje predstavnici HNV-a imaju sa državnim strukturama. Međutim, neprihvatljivo je da u tim razgovorima učestvuju osobe koje ne predstavljaju nikog, koje nikad na izborima nisu zatražile podršku hrvatske zajednice i koje unutar hrvatske zajednice provode interese drugih, a ne Hrvata koji ovdje žive.
Tomislav Žigmanov je na nedavno završenim izborima hrvatsku zajednicu pokušao usmjeriti prema strankama koje nikakve veze s Hrvatima nemaju i tu je propao jer ga Hrvati nisu slijedili. 
U tom smislu HDF postavlja pitanje predsjednici HNV-a: Tko je, kada, temeljem kojeg dokumenta, uz čiju suglasnost i s kojim razlogom ugurao Žigmanova u delegaciju za razgovore s predsjednikom Aleksandrom Vučićem?
Iznimno loša uloga Žigmanova u hrvatskoj zajednici je svima već odavno poznata, a nastavak njegova uplitanja u poslove zajednice, poglavito u poslove HNV-a čiji nije član, djeluje zabrinjavajuće i Hrvati od takve politike i u buduće mogu očekivati samo štetne posljedice.
Zbog toga je odgovor na gore postavljena pitanja od ključne važnosti za održavanje minimuma povjerenja hrvatske javnosti u institucije svoje zajednice.
 
 
Zvonimir Perušić
Hrvatski demokratski forum
Nosilac liste
 
Powered by WordPress.