Dužijance u Žedniku, Bajmaku, Maloj Bosni i Đurđinu

HRVATI U SRBIJI
Typography

Središnja proslava Dužijance održava se u katedrali sv. Terezije Avilske u Subotici a proslave su održane u župama u naseljima Žednik, Bajmak, Mala Bosna i Đurđin uz poštivanje svih mjera zaštite od virusa COVID-19.   

Prva je održana 5. srpnja u crkvi svetog Marka evanđeliste u Žedniku. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Nebojša Stipić u zajedništvu s vlč. Željkom Šipekom, vlč. Draženom Dulićem i vlč. Lukom Poljak. Ovogodišnji su bandaš Predrag Kuzmanović i bandašica Aleksandra Poljaković, a mali bandaš Luka Crnjaković i mala bandašica Anđela Horvacki. 
U Bajmaku u crkvi sv. Petra i Pavla održana je dana 12. srpnja bajmačka Dužijanca. Misu zahvalnicu je predvodio tavankutski župnik preč. Franjo Ivanković, uz koncelebraciju bajmačkoga župnika vlč. Zsolta Bendea.  Ovogodišnji su bandaš bili Mario Gunić i bandašica  Sanja Milanković, a mali bandaš Luka Tumbas i bandašica  Lena Crnković.
U nedjelju, 26. srpnja proslavljena je u župi Presvetog Trojstva u Maloj Bosni ovogodišnja Dužijanca. Svetu misu je predvodio preč. dr. Ivica Ivanković Radak, uz župnika Dragana Muharema i mons. Andrija Anišića. Bandaš i bandašica su bili Kristijan Pelhe i Mirela Poljaković.
U Đurđinu je u nedjelju 2. kolovoza  u crkvi sv. Josipa Radnika održana ovogodišnja Dužijanca. Svetu misu je predvodio je vlč. Želko Šipek. Ovogodišnji đurđinski bandaš i bandašica su Mario Horvacki i Marijana Dulić, a mali bandaš Denis Orčić i bandašica i Matea Dulić.
Dužijance nisu održana u naseljima Tavankut i Miregeš.
J.D. 
 
Powered by WordPress.