HKUD „Vladimir Nazor“ iz Sombora: Održano 86. Veliko bunjevačko-šokačko prelo

Kultura
Typography

U Hrvatskom domu u subotu, 22. veljače održano je 86. put za redom Veliko bunjevačko-šokačko prelo, koje je organiziralo Hrvatsko kulturno umjetničko društvo (HKUD)   „Vladimir Nazor“  iz Sombora.  

Prelu su između ostalih nazočili: Stjepan Glas, opunomoćeni ministar u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Hrvoje Vuković, konzul prvog razreda u generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici,  Ljiljana Tica, predsjednica Skupštine Grada Sombora i mnogi drugi gosti. U programu su nastupili Folklorna i Pjevačka skupina HKUDa  „Vladimir Nazor“, a goste je zabavljao TS „Antonići“ iz Sombora.   
Snimku u trajanju od 32 minute s 86-tog. „Velikog bunjevačko-šokačkog prela“ u Somboru možete pogledati na http://www.hnl.org.rs/nova/videos/2398-86-veliko-bunjevacko-sokacko-prelo-u-somboru
Današnje Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Vladimir Nazor“ u Somboru, osnovano je 06. prosinca 1936. godine sa svrhom njegovanja kulture i običaja bunjevačkih i šokačkih Hrvata ovoga kraja.
U Društvu djeluju sljedeće sekupine: folklorna, dramska, pjevačka, tamburaška, literarna, likovna, grnčarska, športska (stolni tenis, šah i ekipa veslača), sekcija za njegovanje kulture, običaja i tradicija bačkih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca, uređivačka redakcija lista „Miroljub“.
Manifestacije u Društvu su: Veliko Bunjevačko-Šokačko prelo, Žetvene svečanosti „Dužionica“, Likovna kolonija „Colorit“, Međunarodna smotra amaterskog dramskog stvaralaštva „Dramske večeri“, „Divojački vašar“, Književne večeri, Godišnji koncert, Božićni koncert i Izložba božićnih kolača. Društvo tiska svoj list „Miroljub“, a koji izlazi 4 puta godišnje.
Snimku s 85-tog. „Velikog bunjevačko-šokačkog prela“ u Somboru možete pogledati na http://www.hnl.org.rs/nova/videos/2087-nove-vijesti-hrvata-u-srbiji-85-veliko-bunjevacko-sokacko-prelo-u-somboru
I.Z.
 
Powered by WordPress.