Predstavljamo Udrugu za cerebralnu i dečju paralizu Srbije

PONOSNI NA SEBE
Typography

Savez za cerebralnu i dječju paralizu Srbije je savez udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom i posljedicama cerebralne i dječje paralize.  

Savez je dobrovoljna, neprofitna, nepolitička i nestranačka društveno-humanitarna organizacija koja kroz mrežu od 53 lokalne organizacije – članice okuplja preko 3000 osoba s cerebralnom i dječjom paralizom.
Prvu inicijativu za osnivanje Društva za brigu o dječjoj cerebralnoj paralizi pokrenula je grupa roditelja davne 1957. godine kako bi se poteškoće djece i njihovih obitelji učinile transparentnijima i potražila rješenja za poboljšanje kvalitete njihova života. Savez za CDP Srbije osnovan je 1973. godine kako bi podstakao delovanje organizacija van Beograda i radio na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.
Misija Saveza za CDP Srbije je olakšati, omogućiti i unaprijediti uključivanje svojih članova u svakodnevni život ravnopravnih članova društva, doprinoseći osnaživanju pojedinaca, njihovih obitelji, udruga, ali i razvoju osvješćivanja cjelokupnog društva i poticanja društvenog aktivizma i solidarnosti na ovim prostorima. Vizija Saveza je društvo jednakih mogućnosti za sve.
Udruga prati, razmatra i inicira pitanja s ciljem ostvarivanja različitih vrsta, oblika i razina zaštite osoba s cerebralnom i dječjom paralizom. Predlaže korake i mjere u ostvarivanju prava i poboljšanju uvjeta za poboljšanje uvjeta života osoba s cerebralnom paralizom i cerebralnom paralizom uspostavlja suradnju s ustanovama koje se neposredno bave liječenjem, rehabilitacijom, obrazovanjem i zapošljavanjem osoba s cerebralnom i dječjom paralizom.