Projekt “ Visitus – obogaćivanje turističke ponude za slijepe i slabovidne osobe”, sufinancira se iz prekograničnog programa “Interreg IPA CBC Croatia – Serbia” i provodi se do 14. veljače 2019. godine. Nositelj projekta je grad Sombor uz partnere - Općinu Erdut i Institut ekonomskih znanosti iz Beograda, a ukupna vrijednost projekta je 353.048,15 eura.     

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, zajedno državnim tajnikom Nenadom Nerićem, v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević i v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za finansijsko upravljanje, računovodstvo i kontroling Sašom Trandafilovićem, održao je sastanak sa predstavnicima 35 Saveza udruga osoba sa invaliditetom kako bi zajedno definirali prioritete za 2019. godinu.     

Vrime neumitno ide, dan po dan, nedilja po nedilju, misec po misec, godina po godinu. Nižu se lita i zime ko zrnca patrica pod prstima. Ana i njezin čovek su doživili i uživali u kćerine sriće      

Za mali  broj izuma se može reći kako je jednostavan, a promijenio je živote ljudi koji ne vide i povezuje ljude. Jedan od njih je i Brajevo pismo, koje pomaže slijepim i osobama sa ograničenim vidom da, uz pomoć dodira, čitaju i pišu.    

Više članaka ...