Skinuta zastava s rezidencije hrvatskog veleposlanika u Beogradu

IZ SRBIJE
Typography

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije najoštrije je 21. travnja osudilo skidanje zastave Hrvatske s rezidencije hrvatskog veleposlanika u Beogradu, Hidajeta Biščevića.  

Netko je skinuo zastavu s rezidencije hrvatskog veleposlanika u Beogradu. Ministarstvo je u priopćenju izrazilo nadu da “jedan nepromišljen i izolirani čin neće baciti sjenu na napore da se odnosi Srbije i Hrvatske postave na nove osnove kako bi se u budućnosti nesmetano razvijali u duhu uzajamnog poverenja i suradnje”.
“Uvjereni smo da će nadležne institucije Srbije postupati s ozbiljnošću i hitnošću koju ovakva situacija zahtijeva, a da će odgovorni za ovaj vandalski čin biti pronađeni i adekvatno sankcionirani”, kažu iz Ministarstva vanjskih poslova.
Ministarstvo je izrazilo žaljenje zbog neugodnosti kojoj je bio izložen ambasador Biščević, “dokazani prijatelj Srbije i iskreni promoter unaprijeđenja odnosa naših dvaju država i naroda”.
“Srbija ostaje dosljedno privržena duhu našeg naroda i tradicionalnom srpskom gostoljublju, sa željom da se svi predstavnici diplomatskog zbora i svi stranci u našoj zemlji osjećaju kao kod svoje kuće”, navodi se u priopćenju.