Saopštenje za javnost Bunjevačkog nacionalnog savita

Politika
Typography

Saopštenje za javnost nakon održane 12. sidnice Bunjevačkog nacionalnog savita: 

„Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine osuđiva sve izjave Mirka Bajića, pridsidnika Saveza bački Bunjevaca, jel su neistinite, tendenciozne i štetne za bunjevačku nacionalnu manjinu i sam Savit.
Nacionalni savit je utvrdio da je u postupku kupovine „Bunjevačke kuće“ urađeno sve po zakonu i dao podršku pridsidnici Savita dr Suzani Kujundžić Ostojić da nastavi dalje sa radom na njezinom renoviranju, kako bi što prija bila data na korišćenje Savitu, Centru za kulturu Bunjevaca i bunjevačkoj zajednici.
Nacionalni savit je analiziro Popis stanovništva iz 2022. godine i dono zaključak da je brojčano stanje zajednice slično padu stanovnika i u drugim nacionalnim zajednicama i dono zaključak da je potribno da se donese nova Strategija koja bi ovaj trend, koliko je moguće, ublažila. U daljem radu osnaživanja bunjevačke zajednice svoj doprinos moraje dat svi članovi Savita, njegovi odbori, bunjevačka udruženja, te da se piše nova Strategija rada Bunjevačkog nacionalnog savita od 2023. do 2028. godine. Za izradu Strategije Savit je zadužio pridsidnike Odbora za: kulturu, obrazovanje, informisanje i službenu upotribu jezika i pisma te svi formirani radni tila. Oni su zaduženi da do septembra miseca završe nacrt Strategije, koja će se nakon tog dat na javnu raspravu u Subatici i Somboru, a njezino konačno usvajanje na Nacionalnom savitu će bit u novembru misecu 2023. godine.
Nacionalni savit je konstatovo da otvoreno pismo Kate Kuntić u ime devet bunjevački udruženja i njevo izlaženje iz okvira bunjevački udruženja, nema pravnu osnovu i da ona ne pridstavlja nikog.
Na samom sastanku Savita utvrđeno je  da ima i oni pridsidnika udruženja koji ne stoje iza ovog dopisa. Zato je Savit dono zaključak da svi pridsidnici navedeni udruženja, ukoliko žele razgovarat s rukovodstvom Savita, zatraže sastanak.
Ona udruženja koja ne žele radit dalje s Nacionalnim savitom to moraje potvrdit dopisom Savitu,  ovirenim i potpisanim od strane njevog pridsidnika.“