Dodijeljena priznanja najuspješnijim učenicima koji se školuju na hrvatskom jeziku u Srbiji

HRVATSKE NOVINE
Typography

Svečana dodjela pohvala i nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji pohađaju cjelovitu nastavu na hrvatskom jeziku za školsku 2019./20. godinu održala se u četvrtak, 17. rujna u velikoj dvorani HKC-a „Bunjevačko kolo".  Glavna  nagrada „Crvena kravata“ za učenika generacije koji su osnovnoškolsko obrazovanje završili na hrvatskome jeziku pripala je Davidu Kozmi.

 Četiri učenika bili su nominirani za učenika generacije: Teo Margetić, Marija Milodanović, Petar Pećerić i David Kozma a glavna  nagrada „Crvena kravata“ za učenika generacije koji su osnovnoškolsko obrazovanje završili na hrvatskome jeziku pripala je Davidu Kozmi, učeniku OŠ „Matko Vuković“ iz Subotice. Pohvaljeno je i dvoje nastavnika mentora: Morena Rendulić profesorica hrvatskog jezika i književnosti i Ljiljana Dulić, profesorica razredne nastave i ravnateljica u OŠ „Vladimir Nazor“ iz Đurđina
Predsjednica Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji (HNV), Jasna Vojnić je posebno pohvalila sve nastavnike, učenike koji pohađaju nastavu na hrvatskom nastavnom jeziku u osnovnim i srednjim školama, a koji su postigli zapažene rezultate i čiji je uspjeh, uspjeh cijele zajednice.
Snimku sa dodjele priznanja najuspešnijim učenicima možete pogledati uskoro ovdje
 I.Z.
Powered by WordPress.