Primjer dobre suradnje udruga iz Subotice i Vinkovaca

HRVATSKE NOVINE
Typography

Šestu godinu za redom traje suradnja likovnih udruga iz Subotice i Vinkovaca. Izmjenjuju svoja iskustva kroz međusobna druženja jedne godine u Vinkovcima, naredne u Subotici. U Subotici je u Domu DSHVa 8. I 9 lipnja održan susret hrvatskih udruga, a domaćin ovogodišnjeg susreta HLU CroArt Subotica ugostio je HDLU Vinkovci.   

Tijekom dvodnevnog susreta održana je Likovna kolonija ćiji su sudionici stvorili 14 umjetničkih djela u tehnici ulje na platnu, akril, pastel.
„Ovo je nastavak druženja, zajedničkog susreta, koji već šest godina traje, ideja koja pokazuje postojanost. Ideja koja traje kroz stvaranje lijepoga.“ rekao je Josip Horvat, predsjednik HLU "CroArt".
Marko Lončar iz HDLU Vinkovci, iskazao je ponos što se susreti sa hrvatskih udrugama, Hrvatima iz Vojvodine održavaju šestu godinu za redom  „Lijepo nam je ovedje, kao da nismo otišli iz naše države, kada nas dočekaju naši. Prije šest godina na poticaj Ante Gale jednog od idejni začetnika, nalazimo se jedne godine u Vinkovcima, jedne u Subotici. Možemo se nadati da će odnosi ići uzlaznom linijom, te planiramo proširiti suradnju, sljedeće godine pokušatćemo organizirat i susrete književnika“, reakao je Lončar.
Povjesničar umjetnosti Branimir Kopilović istaknuo je da kvaliteti nastalih radova odgovara dvodnvnom susretu koji su puna svjetla topline.
Video prilog sa Likovne kolonije možete pogledati na https://youtu.be/9Vg0TQtZK4w
I.Z.
 
Powered by WordPress.