IV. Festival kulturne baštine Bunjevaca bez granica u Bačalmašu

HRVATSKE NOVINE
Typography

IV. Festival kulturne baštine Bunjevaca bez granica koji se održao u Bačalmašu 1. lipnja u organizaciji Hrvatske samouprave u Bačalmašu okupio je udruge iz bajskog trokuta.    

Festival je započeo pjesmom „Kolo igra“, nakon čega ga je otvorio ravnatelj Kulturnog centra Hrvata u Baji Mladen Filković, istakavši da je zajedništvo potrebno njegovati kako bi se budućim naraštajima ostavilo u nasljeđe sve što je stoljećima građeno. 
Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovali su: HKC „Bunjevačko kolo“ iz Subotice, HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta, „Bunjevačka zlatna grana“ iz Baje, KUD „Rokoko“ iz Čikerije, KUD „Kolo“ iz Tompe, Tamburaški sastav iz Gornjeg Svetog Ivana i domaćini KUD „Zora“ iz Bačalmaša
Nakon prvog susreta u Tavankutu 2016 godine, manifestacija Kulturna baština Bunjevaca bez granica koja za cilj ima okupljanje udruga iz Srbije i Mađarske što njeguju kulturu bunjevačkih Hrvata, 2017 godine je održana u mađarskom dijelu Bačke. Udruge su se okupile u Gariu organizaciji tamošnje Hrvatske samouprave, a 2018. u dvorani Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo.
J.D.
Powered by WordPress.