Dana grada Belišća: Šahovski meč ŠK Belišće-ŠK HAŠK Zrinski iz Subotice

HRVATSKE NOVINE
Typography

Šahisti ŠK HAŠK Zrinski iz Subotice nastavljaju suradnju sa klubovima iz Hrvatske, 27. I 28. travnja bili su u dvodnevnom posjetu ŠK Belišće. Brojnim manifestacijama Belišće 1. svibnja slavi Dana grada i 135. obljetnicu od osnutka grada.    

U subotu 27. travnja je povodom Dana grada Belišća, odigran prijateljski šahovski meč između ŠK Belišće i ŠK HAŠK Zrinski iz Subotice na 6 ploča, dvokružno, koji je protekao u prijateljskom ozračju, sa željom da susreti ova dva kluba postanu tradicionalni.  Šahovski meč i otvoreni brzopotezni turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Belišća dipl.oec. Domagoj Varžić. Prilikom otvorenja pozdravne riječi uputili su predsjednik ŠK Belišće Slavko Marjančević, predsjednik ŠK HAŠK Zrinski Marinko Miković i predsjednik Šahovskog saveza Osječko-baranjske županije Renato Vince.
Za ŠK HAŠK Zrinski su nastupili: Antal Hegedus, Robert Mešter, Marinko Mlinkov, Bela Kopilović, Ištvan Kovač i Zlatko Ifković, a  za ŠK Belišće su nastupili: Božidar Popović, Danijel Burić, Dinko Huis, Borislav Bojanić, Stjepan Savić i Nino Salai., Iako je sraz dvaju klubova bio prijteljski, ostaće zabilježeno da je ŠK Belišće upisao pobjedu 9 : 3.  
Odmah nakon ovog prijateljskog meča, povodom dana Grada, odigran je i otvoreni brzopotezni turnir na kojem je sudjelovalo 22 igrača iz  Subotice, Belišća, Valpova i Osijeka.
Do samog zadnjeg kola vodila se neizvjesna borba za prvo mjesto. Nakon 9. odigranih kola prvo mjesto pripalo je Dinku Huis (ŠK Belišće) sa osvojenih 8 bodova, drugi je bio Božidar Popović (ŠK Belišće) sa istim brojem osvojenih bodova, dok je treće mjesto pripalo Željku Šafranku iz Valpova sa osvojenih 6 bodova, od igrača ŠK HAŠK Zrinski najbolje rezultate su ostvarili Antal Hegedus sa osvojenih 5 poena i plasmanom na 6 mjesto i  Robert Mešter sa osvojenih 4,5 poena i plasmanom na 9 mjesto.
Iz godine u godinu Udruga i šahovski klub Zrinjski iz Subotice ostvaruju suradnju sa klubovima iz Hrvatske, kao njihovi gosti i organizatori uzvrateni posjeta.
U Vojvodini i Srbiji je osnovano 50 udruga sa hrvatskom nacionalnom odrednicom. Hrvatski Amaterski Športski Klub Zrinjski (HAŠK Zrinjski) je prva udruga koja djeluje  na razvoju sporta. Nastavlja tradiciju JŠK Zrinjski utemeljenog 1. siječnja 1932. godine.
Dana 6. svibnja 2011. godine je održana obnoviteljska skuština kluba. Umjesto JŠK za naziv je izabran novi naziv Hrvatski Amaterski Športski Klub (HAŠK). 
Uskoro ovdje možete pogledati snimku šahovskog meča između ŠK Belišće i ŠK HAŠK Zrinski iz Subotice
I.Z.
 
Powered by WordPress.