Uskrsna priča za razmišljanje

HRVATSKE NOVINE
Typography

Da li shvaćate u dubini sebe da je Isus dobro znao što Ga sljeduje i da je On to svojevoljno odabrao kako bi nas odkupio, odkupio naše grijehe i spasio nas od vječne smrti?!    

          
Mir vama, apostoli Božje ljubavi, hodočasnici ovog zemaljskog križnog puta, nasljedovatelji Riječi Njegove, učenici i učenice, braćo i sestre, mir vama! Vjerujem da ovu korizmu uspijevate na vaš željeni način ispostiti, prije svega odričući se od grijeha što je i bit naše vjere i života te se polako sada pripremate za proslavu blagdana Uskrsa, otvorenoga i radosnoga srca te ispruženih ruku prema svojim bližnjima.
Uskrs znači nešto mnogo više
No, da li ste kroz ovo korizmeno vrijeme probali na trenutak zastati i razmisliti što zapravo Uskrs znači, što predstavlja? Da li je to samo jedan obični „praznik“ na kojem se dobro napije, najede i zabavi uz neka obojena jaja, i uz neke ukrase zečeva koji apsolutno nikakve veze nemaju sa Uskrsom? Ili pak blagdan Uskrs znači nešto mnogo više?! Ako još niste, evo vam prigode da uz ovaj članak to i učinite. ..Bilo je to jednoga dalekoga jutra, u cik zore, nakon što je Isus osuđen, mučen, raspet i umro, kada se anđeo spustio na grob u kojem je bio treći dan položen te tako protresao tlo i stražare koji su od straha bili zamrli. Potom su došle i žene, ali Isus je već bio uskrsnuo onako kako je i rekao. I vidjele su Ga, kao i učenici u Galileji, Živog, od krvi i mesa, a onda je uzašao na Nebo.. Pa da li bi ste sestre i braćo, i ako suznih očiju mogli proživljavati zajedno s Kristom onu Muku koju je za nas pretrpio, pomažući mu nositi taj teški križ, dajući mu rubac da obriše Svoje krvavo, izmrcvareno i ranjeno Lice i dati Mu vode da pije, ili bi ste se pak razbježali na sve strane, zanijekali Ga i izdali ili možda čak i osudili, mučili i raspeli? Da li bi ste bacali kocku za Njegovu haljinu, dali mu octa da pije umjesto vode i proboli Ga kopljem ili bi Ga pak skinuli sa križa, oprali Mu tijelo i položili Ga u grob? Da li bi kao i ove žene odjurili do Isusovog groba da Ga vidite? Ako bi, da li bi u  srcu posumnjali ili bi pak vjerovali da je uistinu uskrsnuo? 
           
Uskrs je dan Isusovog uskrsnuća
Da li shvaćate u dubini sebe da je Isus dobro znao što Ga sljeduje i da je On to svojevoljno odabrao kako bi nas odkupio, odkupio naše grijehe i spasio nas od vječne smrti?! Da li razumijete da smo upravo mi sukrivci u Njegovoj Muci i Smrti?! Da li vas je to saznanje i malo promjenilo? Da li znate da smo po Njegovom uskrsnuću i mi dobili šansu da na Život uskrsnemo?!  I da li činite ono što je o Svom uskrsnuću zapovjedio a to je; „Pođite u cijeli svijet i navjestite Radosnu vijest svakomu stvorenju.“(Ev. po Mar. 16. 15) Jer ovo se premili moji nije odnosilo samo na Isusove učenike, nego i na nas danas. Baš kao što se i Uskrs na nas odnosi. A Uskrs je dan Isusovog uskrsnuća od mrtvih čemu se i mi nadamo i očekujemo. Eto dragi vjernici, dragi čitatelji i čitateljke, dobro sami razmislite o svemu, a potom naravno proslavite Uskrs sa onima koje volite, a i sa onima koje ne volite, ispravno, dostojanstveno u njegovoj biti onako kako i dolikuje. 
Od srca neka vam je čestit, sretan, miran, veseo i blagoslovljen Uskrs kao i vašim najmilijima! Sretan Uskrs, svima vama! Us + krs = Ustao Krist ili Uskrsnu Krist! Amen, Aleluja! I blagoslov Njegov sišao na vas i ostao vazda s vama. K Kristu po Mariji! Ostajte mi dobro.
: Marina Klara Gerbicz
 
SAMO S TOBOM BOŽE
 
Samo s tobom Bože, želim koračati.
Samo s tobom, želim živjeti.
Samo s tobom Bože, želim s drugima biti.
samo s tobom, želim sve dijeliti.
 
Samo s tobom Bože, želim uživati.
Samo s tobom, želim osjećati.
Samo s tobom Bože, želim sve postići.
samo s tobom, želim sve dijeliti.
 
Samo s tobom Bože, želim djelovati.
Samo s tobom, želim plodove sijati.
Samo s tobom Bože, želim biti.
Samo s tobom, želim sve dijeliti.
 
Samo s tobom Bože, želim sve vidjeti.
Samo s tobom, želim disati.
Samo s tobom Bože, želim ustrajati.
Samo s tobom Bože, želim sve dijeliti.
 
Marina Klara Gerbicz
 
 
 
Powered by WordPress.