Priopćenje HDFa povodom imenovanja Tomislava Žigmanova za ravnatelja ZKVH-a

Politika
Typography

Hrvatski demokratski forum (HDF), sa sjedištem u Subotici, smatra krajnje problematičnim imenovanje ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (ZKVH) Tomislava Žigmanova za pravog ravnatelja u sljedeće 4 godine.  

I pored jasno ustanovljenih protuzakonitosti i u proceduri izbora i u vođenju ustanove, Pokrajinska vlada predvođena SNS-om je nakon, za ove okolnosti vrlo razumljivo dugog oklijevanja ipak odlučila spasiti svoju marionetu ubačenu u hrvatsku zajednicu.
Oduvijek smo tvrdili, a to činimo i sada, da Tomislav Žigmanov nije predstavnik Hrvata u Republici Srbiji. Nikada nije izabran, štoviše nikada nije niti izašao na bilo kakve demokratske i slobodne izbore na kojima bi zatražio podršku Hrvata. U početku njegova parapolitičkog djelovanja zastupao je interese Soroseve fondacije u kojoj je primao plaću, a sada provodi interese političkih subjekata koji također nisu pripadnici hrvatske zajednice. 
Hrvati u Republici Srbiji imaju obvezu budno pratiti rad hrvatskih institucija, posebice HNV-a i ZKVH-a u koje se slijevaju milijuni dinara/eura poreznih obveznika u Republici Srbiji i Republici Hrvatskoj, u čije trošenje javnost i dalje nema uvida. Skrivanje mutnih poslova i jest bio glavni cilj ogromnih napora ekipe oko Žigmanova da ga se sačuva na funkciji, jer je jasno da će se oslobađanjem institucija razotkriti što je sve i za čiji račun godinama rađeno u ime Hrvata. To je nešto što se neće moći izbjeći, pri čemu će financijska kontrola gradnje tzv. Hrvatske kuće u Subotici biti ogledni primjer kako bjesomučno ulupan novac namijenjen svim Hrvatima završava tamo gdje po zakonu ne bi smio.
HDF u tom smislu poziva sve aktere u hrvatskoj zajednici da nastave s pripremama za predstojeće izbore za HNV 2022. godine, kako bi najgora garnitura u povijesti Hrvata na ovim prostorima bila otpraćena tamo gdje i pripada – u neslavnu prošlost.  
 
 
Zvonimir Perušić
Hrvatski demokratski forum
 
Powered by WordPress.