Osnovana Mjesna organizacija Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Pančevu

Politika
Typography

Osnivačka skupština Mjesne organizacije Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (MO DSHV) u Pančevu održana je 17. studenog u prostoru kafea "Galerija".  

Nazočni su bili članovi i simpatizeri iz Pančeva i susjednog Starčeva, a sudionike skupa je najprije u ime predsjednika DSHV Tomislava Žigmanova pozdravio Goran Kaurić predsjednik Udruženja banatskih Hrvata iz Zrenjanina i član Hrvatskog nacionalnog vijeća. Na dnevnom redu su, među ostalim, bile teme koje se tiču načina za poboljšanje i unaprjeđenje položaja hrvatske zajednice u Banatu, kao i aktivnijeg rada u pogledu ostvarivanja zakonom garantiranih manjinskih prava. Potom je uslijedio službeni dio Izborne skupštine i izbor kolektivnog rukovodstva Mjesne organizacije DSHV-a Pančevo.Za predsjednicu je izabrana Danka Stojanov, a pored nje birani su i dopredsjednik, tajnik i četiri člana predsjedništva MO Pančevo. Kaurić je čestitao Pančevcima na uspješno održanoj osnivačkoj skupštini naglasivši kako je ovo jedan od ključnih iskoraka ka uspostavljanju banatske podružnice DSHV-a.

 
Prva Mjesne organizacije Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Banatu je osnovana u Zrenjeninu u travnju 2013., a u Starčevu je 21 lipnja 2019. osnovana MO DSHVa.
 
 
 
Powered by WordPress.