Hrvatski demokratski forum iz Subotice: Čestitka HDZ-u, pobjedniku na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj

HRVATI U SRBIJI
Typography

Priopćenje za javnost Hrvatskog demokratskog foruma iz Subotice:  

"Hrvatski demokratski forum čestita Hrvatskoj demokratskoj zajednici na uvjerljivoj pobjedi na parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj održanim 5. srpnja 2020. godine.

Rezultati izbora pokazuju da je Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem od većine birača dobila potvrdu dobrog rada u prethodne četiri godine, te da najveći broj građana očekuje isti državni kurs i u iduće četiri godine.
Snažna podrška građana dosadašnjoj politici Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a je zalog da se rješavaju i istinski problemi pripadnika hrvatske zajednice u Republici Srbiji. U tom smislu Hrvatski demokratski forum, koji je na posljednjim lokalnim izborima u Subotici nastupio kao jedina hrvatska lista u Republici Srbiji, će u granicama svojih mogućnosti i ovlasti biti partner institucijama i tijelima hrvatske države, s ciljem unapređenja položaja i prava hrvatske nacionalne manjine u ovoj državi. S tim u vezi izražavamo nadu da će Vlada Republike Hrvatske imati sluha za nove inicijative iz hrvatske zajednice, koje će ići u smjeru zadovoljavanja potreba svih Hrvata u Republici Srbiji, a ne samo jednog dijela ovdašnje manjinske elite."  
 
Zvonimir Perušić
Hrvatski demokratski forum
 
Powered by WordPress.