Demokratski savez Hrvata u Vojvodini na izborima nastupa u savezu proeuropskih stranaka okupljenih u koaliciji Ujedinjena demokratska Srbija

HRVATI U SRBIJI
Typography

Vijeće Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) na  održanoj sjednici 10. ožujka u Domu DSHV-a donijelo je odluku o izlasku na predstojeće izbore na svim razinama u Republici Srbiji u okviru širokog saveza proeuropskih stranaka i pokreta okupljenih u koaliciju Ujedinjena demokratska Srbija, koju čine članice Vojvođanskog fronta, organizacija Srbija 21, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.   

Za ovakvu odluku su bili svi nazočni članovi Vijeća, osim jednog uzdržanog. Na sjednici je donijeta odluka i listi kandidata DSHV-a na izbornim listama za izbore za republički i pokrajinski parlament - prvi na republičkoj listi je predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov, a prvi na pokrajinskoj dopredsjednik Mirko Ostrogonac. Vijeće DSHV-a je potvrdilo i koalicijske dogovore za lokalne izbore u Subotici, Somboru, Baču, Zrenjaninu i Pančevu, te primilo informaciju o sudjelovanju članova DSHV-a u Novom Sadu i Beočinu. Na koncu je primljena informacija o nastupu na izborima u Srijemskoj Mitrovici.
 
Powered by WordPress.