Održano Veliko prelo 2020., sa odaslanom porukom zajedništva

HRVATI U SRBIJI
Typography

U organizaciji Hrvatskog kulturnog centra "Bunjevačko kolo"  25. siječnja  u sportskoj dvorani Tehničke škole "Ivan Sarić" održalo se „Veliko prelo 2020“.   

Na ovogodišnjem Prelu izabrana je najbolja preljska pjesma pod nazivom "S lica prela" autorice Nevene Mlinko, kao i najljepša prelja Josipa Mačković iz Ljutova. Poruku Velikog prela 2020.. je zajedništvo koju su odaslali dr. sc. Milan Bošnjak savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu Središnjeg ureda za Hrvate izvan Hrvatske, , i predsjednik Organizacijskog odbora Denis Lipozenčić.

"Veliko prelo 2020“ odpočelo je pjesmom „Kolo igra, tamburica svira“ koju je izvela pjevačka skupina „Prelje“ i Veliki Preljski tamburaški orkestar.
Za najbolju preljsku pjesmu proglašena je pjesma pod nazivom "S lica prela" autorice Nevene Mlinko. Drugo mjesto osvojila je pjesma "Svoj na svome" autorice Verice Dulić, a treće mjesto pjesma "Živjet će prela dok je ravnice", autora Bore Karadže. 
U izboru za najljepšu prelju "Velikog prela 2020". sudjelovalo je 9 Prelja. Zlatni dukat nagradu za najljepšu prelju "Velikog prelo 2020“. pripao je Josipi Mačković iz Ljutova. Za najljepšu prelju izabrana je Josipa Mačković iz Ljutova, prva pratilja je Petra Benčik iz Tavankuta, dok je druga pratilja Josipa Dulić iz Đurđina. 
Goste je zabavljao Veliki Preljski tamburaški orkestar. 
Pogledajte u video snimki ovdje na portalu   na http://www.hnl.org.rs/nova/videos/2367-veliko-prelo-2020-u-subotici  defile za izbor najljepše prelje, proglašenje najljepše prelje Velikog prela 2020., nastup folklornog odjela HKC Bunjevačko kolo....sve vam je dostižno i na YouTube canalu Hrvatskih novina.
I.Z. 
 
Powered by WordPress.