Svečano proslavljena 3. obljetnica rada Hrvatske čitaonice Fischer iz Surčina

HRVATI U SRBIJI
Typography

Hrvatska čitaonica Fischer iz Surčina svečano je obilježila treću obljetnicu svojega uspješnog rada u ugodnom ambijentu župnog dvorišta u subotu, 31. kolovoza 2019. godine.   

Program je započeo nastupom djece. Tijekom programa predstavile su se Kreativna, Glazbena i Literarna sekcija (koja je ujedno proslavila drugu obljetnicu postojanja). Rad Kreativne sekcije predstavila je Veronika Živanović, a Literarne Irena Maja Obradovic. Prigodna izložba Kreativne sekcije, nastup pjesnika i pjevača, potom vrlo uspješni kuhari uspjeli su gostima i članovima pokazati kako sve što čine ima njihovu posebnu notu - srcem stvaraju i srcem primaju!. Za ovu prigodu predsjednica udruge Katica Naglic uručila je i zahvalnice za potporu koju su davale institucije i pojedinci, kao i najveći podupiratelj i jedan od osnivača udruge župnik Marko Kljajić. 
Prijatelji ove udruge, koji i inače daju veliku potporu radu ove mlade ali aktivne udruge, odazvali su se pozivu i uživali u zanimljivom programu. Tako su sa Surčincima radost podijelili veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Gordan Bakota, predsjednik općine Surčin Stevan Šuša, stručna suradnica iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković, član Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća zadužen za kulturu Darko Saric Lukendic, a tu su bili i prijatelji iz Petrovaradina, Rume, Zemuna, Golubinaca i drugih mjesta.
Katica Naglić
 
Powered by WordPress.