Iz tiska izlašla „Bojanka uz pjesme“ autorice Nadeljke A. Šarčević

HRVATI U SRBIJI
Typography

Iz tiska je izlašla na 16 strana bojanka autora Nadeljke A. Šarčević pod nazivom „Bojanka uz pjesme“ u nakladi udruge Hrvatska nezavisna lista. „Bojanka uz pjesme “ sadrži 13 pjesama na hrvatskom jeziku Nadeljke A. Šarčević: Uskrs zeko, Slon  i  balon, Šuška  nešto, Jedan   lav, Antilopa, U šumi, Kornjača, Pilići, Puma, Vrapčić, Koka  kokodajka, Jabuka, Lišće žuti,   

13 ilustracija Petra Tikvickog, koje je tehnički oblikovala Divna Jovčić Lulić. „Bojanka uz pjesme je formata, 210 x 297, a tiskana je u 200 primjeraka. Bojanka uz pjesme vam je dostupna na mobitel broj 064/9738601 ili na mail hrvatska.nezavisna lista@gmail.com po cijeni od 250 dinara.

Nedeljka A. Šarčević  književnica iz Subotice, rođena je na Paliću 1946.. Nedeljka A. Šarčević piše, skladatel je  teksta i glazbe. Slika u pastelu i akrilu i radi slike u tahnici slame, a koje su prisutne u mnogim zemljama širom svijeta, kao i u muzeju Vatikana.
Učesnik je likovnih kolonija i kolektivnih izložbi. Inače dugi niz godina aktivno sudjelovala u kulturnom radu i životu naše hrvatske zajednice kroz  HKC „Bunjevačko kolo,“ Dužijancu i druge udruge..
Prva samostalau zbirku pjesama sa ilustracijama pod nazivom „Što bi bilo, kad bi bilo“ izdala je još 1995.godine. U njoj su pjesmice šaljivog karaktera i pitalice. 2007. godine  izlazi njena knjiga „Disnotor i prelo“, a već 2008. godine „Zimske mirakule kao i II izdanje „Disnotor i prelo“. Krajem 2014. gotine izdala je i četvrtu knjigu po redu pod nazivom „Sve i svašta, da poleti dječja mašta“.  
Slika bojanke
J.D 
Powered by WordPress.