Predstavljeni autorski udžbenici i nacionalni dodatci na hrvatskom jeziku

HRVATI U SRBIJI
Typography

Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji organiziralo je predstavljanje autorskih udžbenika i nacionalnih dodataka na hrvatskom jeziku, koje je održano u četvrtak, 21. veljače u Gradskoj knjižnici u Subotici. Sporazumom Ministarstva prosvjete Srbije, Hrvatskog nacionalnog vijeće u Srbiji i beogradskog Zavoda za udžbenike djeca koja se školuju na hrvatskom jeziku dobili su sedam novih udžbenika i dodataka na hrvatskom jeziku.      

Riječ je o udžbenicima za nastavni predmet glazbena kultura za 5-8 razreda osnovne škole sa kojima su kompletirani udžbenici glazbene kulture za osnovnu školu, a suautori su Mira Temunović, Tamara Štricki-Seg, Vojislav Temunović i Margareta Uršal.
 Predstavljeni su i nacionalni dodaci na hrvatskom jeziku za predmete: Svijet oko nas za prvi i drugi razred osnovne škole, suautorice Margarete Uršal i Verice Farkaš, Priroda i društvo namijenjena za treći i četvrti razred osnovne škole, suautorice Margareta Uršal, Sanja Dulić i Danijela Romić i Perspektive za likovnu kultura za 5-8 razreda osnovne škole autorice Ljubice Vuković Dulić.
Osim autora, na predstavljanju je govorila Jasna Vojnić predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća i Milorad Marjanović, direktor izdavačkog sektora Zavoda za udžbenike, Beograd. Jasna Vojnić se zahvalila autorima udžbenika i roditeljima koji upisali djecu na nastavu na hrvatskom jeziku i istakla: „Jedanaest autorskih udžbenika svojim sadržajem obogaćuje nastavu na hrvatskom jeziku, svi bi se oni trebali zvati Škrinjica našeg povijesnog blaga. Godinama će iza nas, blago naše tradicije i kulture biti zapisano. Milorad Marjanović direktor izdavačkog sektora Zavoda za udžbenike, je rekao: „Do sada smo obezbedili 45 udžbenika, od toga su odštampana 32, a 13 su u nekoj fazi rada.“
"To je veliko postignuće za zajednicu kakva je hrvatska. Pune 3 godine je trajao proces izrade udžbenika", rekla je Margareta Uršal, predsjednica Odbora za obrazovanje, Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji.
Svima čestitke i riječi pohvale.
Z.I.
 
Powered by WordPress.