Šokačko veče u Vajskoj

HRVATI U SRBIJI
Typography

Sada već za Šokačko veće koje je održano po treći puta u jezeru Provala, restoran Bački dvor u  Vajskoj možemo reći da je i tradicionalno. Kako je i sam predsjednik Mladen Šimić rekao: „Prije tri godine ovo veče je bila i prekretnica u osnivanju današnje udruge „Antun Sorgg“.    

Našli su se tu brojni i uvaženi gosti,  predstsvnici Hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, iz Vukovarsko srijemske županije, predstavnici Tuzlanskog kantona i predstavnici Bačke opčine.  Za dobru atmosferu pobrinuo se tamburaški sastav „Dike“ iz Vinkovaca, osim njih za kulturni program pobrinile su se muške  klape iz Gundinaca i iz Tordinaca.  Večeru je otvorila  predsjednica HNVa Jasna Vojnić, koja je naglasila da se iskreno nada da će do slijedeće  večeri biti kupljena i Šokačka kuća, a tijekom cijele večeri nizao se red ples, red kulturnog sadržaja,  pjesma naših klapa, svoje pjesme recitirao nam je i pučki pjesnik Jospi Dumendžić, a upriličene je i bogata tombola. Kako je i dopredsjenik HNVa za Podunavlje rekao:“ Kupnjom Šokačke kuće sačuvati ćemo tradiciju, kultura Hrvata na ovim područjima koji tu žive, a i živjeti će. „

Na večeri se okupilo oko 200. Gostiju, velika je šteta što se atmosfera ne može prenijeti na papir, ali dovoljno je reći da je plesni podij bio cijelo vrijeme pun, a pjesma se orila do dugo u noć. Odlazeći sa zabave mnogi su izrazili želju da će doći i dogodine. 
A.Š.
 
Powered by WordPress.