Održana kulturna manifestacija Hrvata u Novom Sadu „Preprekovo proljeće“

Kultura
Typography

I ove godine HKUPD "Stanislav Preprek" organizirao je trinaesti put za redom manifestaciju "Preprekovo proljeće", a koja je  održana u subotu, 7 svibnja, u Malom amfiteatru Sportsko-poslovnog-centra "Vojvodina" (SPENS).  

Družilo se sa pjesnicima i pjesmom , koji su svojim pjesničkim izražajem "satkali" Zbirku "Preprekovo proljeće“ 2022..
O Zborniku poezije govorili su pisac  i književni kritičar Franja Nagulov iz Vinkovaca i doktorica književnosti i kniževna kritičarka Dragana V.Todoreskov dugogodišnja suradnica i urednica Zbirke.
Svoje pjesme na zadovoljsvo prisutnih  čitale su prvonagrađene poetese. Dragica Križanac, prvonagrađena  s pjesmom - Pogledaj dom svoj anđele - Nada Vukašinovic  s pjesmom – Otok - i Ljerka Radovic  s pjesmom - Čerlene jaboke.
Iskazom svojih pjesama iz Zbirke Preprekovo  Proljeće 2022.,  u programu  Manifestacije su učestvovali   i  članovi Književnog kluba  "Preprek"   Branka Dačevic, Bosiljko Kostic , Maja Gračan Livada i Ljerka Radovic.
ŽP Skupina , pod ravnanjem Dobrivoja Jankovica, izborom - lijepih izvornih hrvatskih pjesama doprinijela je doživljaju večeri- večeri koja nas je obogatila uz izvanredno vođenje programa glumice Željke Jelić.
 A.K.