Književno prelo Hrvatske čitaonice iz Subotice

Kultura
Typography

U velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ u petak, 21. veljače održano je četrnaesto po redu Književno prelo Hrvatske čitaonice iz Subotice

 
Predsjednica Hrvatske čitaonice Bernadica Ivanković je predstavila rad u prošloj i plan za ovu godinu, Prelo su otvorila djeca, sudionici Etno kampa sa pjesmom „Sva moja radost ti si Gospode“,
Na Književnom prelu su kao gosti sudjelovali pjesnici iz Hrvatske čitaonice „Fischer“: Irena Maja Obradović, Miroslav Pendelj, Marko Kljajić i aforističar Stjepan Volarić.
Glumci studenti druge godine preddiplomskog studija „Gluma i lutkarstvo“ Umjetničke akademije u Osijeku su se predstavili lutkarskim pričama „Lutka i ja“, a potom su izveli predstavu „Baba Jaga“ pod mentorstvom Selene Andrić.
U programu su nastupili Tomislav Huska, Ivan Huska, Marijan Rukavina, Marija Magdalena Huska i Pavao Huska..
Hrvatska čitaonica je kulturna udruga Hrvata osnovana u Subotici 12. veljače 2002. godine. Sjedište udruge je u Subotici, na adresi Ulica Bele Gabrića 21, u spomen kući Bele Gabrića.
Hrvatska čitaonica organizira manifestacije: „Dani Balinta Vujkova – dani hrvatske knjige i riječi“, Pokrajinski susret pučkih pjesnika „Lira naiva“, Pokrajinsku smotra recitatora na hrvatskom jeziku, „Književno prelo“ i Etno kamp za djecu.
 
 J.D.
Powered by WordPress.