Sadržaji vezani za Hrvate u Srbiji na dvije internetske platforme

Kultura
Typography

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata već nekoliko godina digitalizira građu za baštinu Hrvata u Vojvodini. Ono što je novo u tim nastojanjima je povezivanje s digitalizacijskim projektima u Republici Hrvatskoj. Tako je naslijeđe vojvođanskih Hrvata predstavljeno na dvije internetske platforme – znameniti.hr i  i Topoteka.   

Znameniti.hr   http://znameniti.hr/suradnički je kulturni portal posvećen istaknutima osobama iz kulture, umjetnosti, znanosti... Na portalu je moguće naći, uz biografske podatke, i digitalizirana djela predstavljenih osoba. Od nedavno svoje mjesto na portalu imaju i znameniti Hrvati s područja AP Vojvodine.
Druga internetska platforma na kojoj su dostupni materijali vezani za baštinu Hrvata u Vojvodini je Topoteka, mrežna platforma u prvom redu posvećena čuvanju lokalne povijesti i kulturne baštine. Topoteka https://www.icarushrvatska.hr/projekti/topoteka na jednostavni način omogućava institucijama i pojedincima pohranjivanje i predstavljanje digitaliziranih sadržaja vezanih za sredine u kojima žive i djeluju. Svoje mjesto na Topoteci imaju i vojvođanski Hrvati.
Sadržajima vezanima za Hrvate u Srbiji možete pristupiti na ovoj poveznici  https://hrvatisrbija.topoteka.net/ .
 
Powered by WordPress.