Sedamnaesti po redu susret hrvatskih pučkih pjesnika „Lira naiva 2019.“ u Surčinu

Kultura
Typography

Hrvatska čitaonica iz Subotice u suradnji s Katoličkim društvom „Ivan Antunović“ priredila je 25. svibnja u Surčinu sedamnaesti po redu Pokrajinski susret hrvatskih pučkih pjesnika pod nazivom „Lira naiva 2019.“.    

Na susretu je sudjelovalo oko 50 pjesnika iz Subotice, Sombora, Sonte, Novog Sada, Petrovaradina, Srijemske Mitrovice, Golubinaca, Beograda, Šida, Zagreba, Slavonskog Broda... Domaćin ovogodišnjih susreta je Hrvatska čitaonica „Fischer“ iz Surčina.

Hrvatska čitaonica od 2003. godine u suradnji s Katoličkim društvom „Ivan Antunović“ iz Subotice priređuje Pokrajinski susret pučkih pjesnika pod nazivom „Lira naiva“. Pjesnici pišu na svom materinjem govoru – bunjevačkom i šokačkom ikavicom, kao i na književnom hrvatskom jeziku
Hrvatske pučke pjesnike pozdravili su: Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota, mons. Marko Kljajić, predsjednik Gradske općine Surčin Stevan Šuša.  
Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota je istakao da je predivno vidjeti suradnju općine i Hrvatske zajednice. “Republika Hrvatska će se potruditi sa svoje strane da pomogne dalju zajedničku suradnju i opstanak Hrvatske zajednice na ovom prostoru, što je interes svih nas. Republika Hrvatska će nastojati da vas što bolje prati sa sredstvima i projektima. Zahvalio bih se svima koji su organizovali ovaj događaj“, naglasio je Bakota.
Nazočne je pozdravio i predjsednik Gradske općine Surčin Stevan Šuša koji je istakao da kada razmišlja o velikim ljudima iz općine Surčin, uvek se sjeti Marka Kljajića. „Ponosan sam što najmlađa Gradska općina ima jedno takvo ime, jednog velikog intelektualca. Sa druge strane mi je žao, jer Marko zbog obveza nema vremena da se družimo i viđamo i kada su ovakve manifestacije ja gledam da što više budem uz njega. Općina će i ove godine nastaviti da pomaže vjerske zajednice. Sledeći tjedan će se potpisati ugovor oko pomoći za obnovu župnog dvora. 
Drago mi je kada se nađem u društvu pjesnika koji pišu i čitaju poeziju i uvijek mi je prijatno kada sam u njihovom društvu, zato što pripadam generaciji koja je odrasla uz poeziju, pjesme i gitaru, kazao je Šuša.
N.R
 
Powered by WordPress.