85. obljetnica HKUD „Vladimir Nazor“ iz Sombora

Vijesti
Typography

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Vladimir Nazor  6. prosinca obilježilo je 85. godina od osnutka.  

U povodu 85 godina neprekidnog djelovanja Društva, organizirana je Akademija u somborskoj Županiji a u Hrvaskom domu u trajanju  od  tri i pol sata predstavljen je rad svih sekcija i video zapis o razvoju Društva temeljem bogatog arhivskog gradiva.
 
Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Vladimir Nazor osnovano u Somboru 6. prosinca 1936. sa svrhom njegovanja kulture i običaja Hrvata Bunjevaca i Šokaca.
U Hrvatskom kulturno-umjetničkom društvu „Vladimir Nazor“ Sombor djeluju sljedeće sekcije: folklorna (dječiji odjel i odjel odraslih), dramska (mlađa i starija grupa), pjevačka, tamburaška, literarna, likovna, grnčarska, športska (stolni tenis, šah i ekipa veslača), sekcija za njegovanje kulture, običaja i tradicija bačkih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca, uređivačka redakcija lista „Miroljub“ i Klub ljubitelja biljaka „Za sreću veću“.
Manifestacije u našem Društvu su: Veliko bunjevačko-šokačko prelo, Žetvene svečanosti „Dužionica“, Likovna kolonija „Colorit“, Međunarodna smotra amaterskog dramskog stvaralaštva „Dramske večeri“, „Divojački vašar“, Književne večeri, Godišnji koncert, Božićni koncert i Izložba božićnih kolača.
Društvo tiska svoj list „Miroljub“ već četrnaestu godinu, a koji izlazi 4 puta godišnje. Klub ljubitelja biljaka organizira besplatne razmjene biljaka, Uskršnju izložbu, sudjeluje na izložbama i organizira putovanja na sajmove cvijeća.
Društvo ima dobru suradnju sa mnogim udrugama u Republici Hrvatskoj od Batine, Zagreba, Splita, Brača, pa sve do Rovinja. Surađujemo sa hrvatskim udrugama u Mađarskoj, BIH, kao i sa hrvatskim i drugim udrugama u Republici Srbij
Powered by WordPress.