Ivana Glavić iz Kanade je najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

Vijesti
Typography

U organizaciji Udruge Stećak i Hrvatske matice iseljenika održana je 7. Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske u Tomislavgradu. Ovogodišnja Revija bila je po prvi put u virtualnom obliku s javljanjem iz Tomislavgrada, gdje su na Trgu gange projicirani video filmovi sudionica. 

 

Na sedmoj smotri tradicijske odjeće i izbor najljepše i najfotogeničnije Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske predstavilo se 23 djevojaka koje dolaze iz 15 država. Titula najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske pripala je Ivana Glavić iz Kanade. 
Najfotogeničnija djevojka u nošnji  je Petra Anić iz Posušja, Annamarija Bunoza iz Austrije druga je pratilja, prva pratilja je Angela Miljak iz Južnoafričke Republike a pobjednica je Revije Ivana Glavić iz Kanade.
Osim njih, sudjelovale su i : Jasna Frković ( Argentina) , Kristina Drvenkar (Australija), Adela Milić (Busovača, BiH), Ružica Jokić (Brčko, BiH),  Kristina Božinović (Crna Gora), Nevenka Kovačević (Alamos, Čile), Anamarija Došlić (Italija ),  Jessice Greco (Italija),  Christina Grgić ( Kanada), Nikolett Gati  (Mađarska), Josipa Mrkonjić (Njemačka), Matea Varvodić (Njemačka), Ivana Ugrin ( Norveška), Olivia Panžić (Novi Zeland), Izabela Mihaela Banac (Rumunjska), Ana Horvacki (Srbija), Dorijana Vučinac (Srbija) Ivana Špoljarić ( Švicarska) i Lorna Cikoja ( Švicarska).
Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture.
N.R
 
Powered by WordPress.