Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji proslavilo praznik hrvatske zajednice - Dan Ivana Antunovića

Vijesti
Typography

Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji proslavllo je 19. lipnja praznik hrvatske zajednice - Dan Ivana Antunovića u Monoštoru. U crkvi sv. Petra i Pavla je služena sveta misa i priređena je izložba povodom 150. obljetnice od izlaska prvog broja „Bunjevačkih i šokačkih novina“ urednika i narodnog preporoditelja biskupa Ivana Antunovića. 

 

Dan Ivana Antunovića – narodnog preporoditelja, jedan je od četiriju praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji, koji se vezuje za prosvjetu i obrazovanje na hrvatskom jeziku, budući da je biskup Antunović za života nesebično, duhovno i materijalno, pomagao školovanje mnogih učenika. U sklopu obilježavanja Dana hrvatske zajednice održana je 33. sjednica Hrvatskog nacionalnog. Na sjednici je usvojena Odluka o imenovanju upravitelja Zaklade „Spomen dom bana Josipa Jelačića“ Gorana Kaurića, i Odluka o usvajanju izvješća neovisnog revizora o proračunskim sredstvima za 2019. godinu. 
 
Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji je u proteklom periodu u okviru proslave Dana Ivana Antunovića dodijelilo nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima koji se školuju na hrvatskom jeziku u Srbiji.
N.R.
 
Powered by WordPress.