Veleposlanik Bišćević uručio vjerodajnice predsjedniku Srbijе Aleksandru Vučiću

Vijesti
Typography

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji Hidajet Bišćević uručio je 12. svibnja 2020. godine vjerodajnice predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića predsjedniku Rеpublikе Srbijе Aleksandru Vučiću.  

Nakon svečane ceremonije prilagođene uvjetima pandemije novog virusa COVID19, predsjednik Vučić i veleposlanik Bišćević razgovarali su o aktualnim temama iz bilateralnih odnosa te su se osvrnuli na dobre rezultate gospodarske suradnje, mogućnosti njenog daljnjeg unapređenja i pitanja zaštite manjina.

Predsjednik Vučić izrazio je dobrodošlicu veleposlaniku Bišćeviću i zaželio mu puno uspjeha u njegovom diplomatskom djelovanju u Republici Srbiji, rekavši pritom kako očekuje da dvije zemlje u budućnosti prevladaju probleme proizašle iz različitih poimanja prošlosti i da se, na bazi međusobnog poštivanja, posvete razvoju dobrosusjedskih odnosa.
Veleposlanik Bišćević zahvalio je na dobrodošlici te istaknuo kako je spreman svojim iskustvom doprinijeti unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske na temelju europskih vrijednosti, kao osobito važnog čimbenika za stabilnost i daljnji napredak čitave regije, te dodao kako je Hrvatska tijekom svog predsjedanja Vijećem EU pokazala posebnu odgovornost prema regiji Zapadnog Balkana i njenom europskom putu. Sugovornici su izrazili očekivanje da će, unatoč pitanjima koja opterećuju odnose dviju država, biti nastavljen rad na unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja, te izrazili nadu da će, čim to epidemiološke okolnosti dopuste, biti nastavljen rad mješovitih odbora, među kojima i onog koji se bavi pitanjem nestalih osoba.
 
Powered by WordPress.