Bodrog fest 2018.

Vijesti
Typography

U Bačkom Monoštoru 10. i 11. kolovoza, održan je četrnaesti po redu "Bodrog fest 2018".,na kom su sudjelovali članovi Kulturno-umjetničkog društva Hrvata (KUDH),  Dečja grupa KUDH „Bodrog“ i ŽPS „Kraljice Bodroga“ iz Bačkog Monoštora.             

Prvog dana "Bodrog fest 2018." organizirano je natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša-„Bodroški kotlić“.  Uz glazbu Tamburaškog ansambla "Još ovu noć" iz Novog Sada i "Fish vibes" iz Apatina natjecalo se stotinjak kuhara iz Monoštora, Apatina, Sombora, svih okolnih mjesta i iz Republike Hrvatske.
Drugog dana "Bodrog fest 2018"., održane su radionice za djecu, nastupi kulturno umjetničkih društava, zborova: ŽPS „Kraljice Bodroga“ Bački Monoštor,  MKUD “Nemet Laslo” Svetozar Miletić, GKUD „Ravangrad“ Sombor, OKUD "Ivo Lola Ribar" Sonta , KUD “Perkovčani“ Novi Perkovci , ŽPG „Varošanke“ Sombor, MPG „Varošani“ Sombor, Dečja grupa KUDH „Bodrog“ Bački Monoštor, Dečji hor “Šareni vokali”. 
Priređena je i Fijakerijada. U povorci od dvadesetak jahača i dvadeset konjskih zaprega sudjelovali su natjecatelji iz Subotice, Stapara, Bezdana, Brega, Doroslova, Telecka, Crvenke i Sombora. Proglašeni su najistaknutiji konjanici, najljepša zaprega, pohvaljen je najmlađi i najstariji sudionik, a isti su primili i lijepe trofeje.
KUDH „Bodrog“
KUDH „Bodrog“ osnovan je 2001. godine. Udruga trenutno broji 80-ak članova. Svoj rad ostvaruje kroz malu-dječju sekciju, plesnu sekciju, literanu sekcuju i pjevačke skupine „Kraljice bodroga“ i „Bodroški bećari“. Svoj rad udruga ostvaruje i kroz razna gostovanja ali i kroz tradicionalne manifestacije koje organizuje udruga tokom godine a to su „Pokladni bal“, godišnji koncert, „Sastali se alasi i bećari“, „Marijanski pučki festival“, „Divanim šokački“ i Božićni koncert.
 T.M.
Powered by WordPress.